În perioada 01.01-31.12.19 Asociația Scout Society implementează proiectul “Sport4all”, co-finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+ Sport.
Sport4all va implica 5 organizații din diferite țări din Europa: Odred izdivaca Posejdon din Croația, CSOD din Slovenia, Champions Factory din Bulgaria, Ayuntamiento de Maracena din Spania și Asociația Scout Society din România.
Acest proiect a fost conceput cu scopul de a încuraja incluziunea socială în comunitățile locale unde organizațiile partenere își desfășoară activitatea – prin organizarea a diferitor activități sportive.
Obiectivele principale ale proiectului sunt: încurajarea egalității în sport între persoanele care provin din medii diferite, promovarea egalității de gen și de șanse pentru toți pe o perioadă de 12 luni în cele 5 țări; încurajarea comunicării active între persoanele care provin din medii diferite, contribuind astfel la prevenirea excluziunii sociale și a radicalizării în rândul a 1000 de persoane din cele 5 comunități locale; promovarea sporturilor tradiționale europene în România, Slovenia, Croația, Bulgaria și
Spania.
Astfel, în perioada următoare în Târgu-Jiu, dar și în Zrece, Sofia, Split și Maracena vor avea loc o serie de activități sportive. În primă fază, în luna mai, la Târgu-Jiu va avea loc conferința de lansare a proiectului, iar în luna iunie va fi organizat un training, avand ca scop promovarea sportului
și beneficiile acestuia în comunitățile locale. Câte 5 participanți din fiecare țară vor fi pregătiți pentru
a dezvolta un program sportiv eficient în cadrul proiectului, punându-se accent pe beneficiile sportului asupra sănătății și societății în general. Ulterior, în fiecare comunitate locală vor fi organizate timp de 3 zile competiții sportive unde vor fi practicate 3 sporturi diferite dintre care unul tradițional specific fiecărei comunități.