Pentru a aplica, trebuie sa completati formularul urmator pana pe 14 august:

https://forms.gle/H1AwxNbhMRFhE4R86

Youth exchange proiect Erasmus+ „Forest Heroes” in Grecia

Despre proiect:

Planeta noastra este lovita de o grava problema de mediu, care afecteaza in mod negativ viata oamenilor si nu numai. Actuala situatie critica de mediu se accelereaza intr-un ritm fara precedent, iar noi nu suntem nici pe deplin constienti, nici pregatiti pentru ea. De la schimbarile climatice la deseurile de plastic si defrisari, ultimii ani au adus o multime de vesti descurajante despre mediu.

Defrisarile si degradarea padurilor se regasesc printre cele mai grave provocari de mediu, constand intr-o amenintare reala pentru viata oamenilor si pentru natura, fiind afectate semnificativ de schimbarile climatice si contribuind in acelasi timp in mod negativ la acest fenomen.

Cu totii avem nevoie de paduri sanatoase, iar tinerii pot fi parte a solutiei si pot aduce schimbari pozitive in domeniu, daca sunt sensibilizati si constienti de problemele respective, mai capabili si mai motivati sa actioneze pentru a raspunde provocarilor cu care se confrunta padurile. Tinerii pot deveni agenti ai schimbarii prin schimbarea propriile lor pozitii si obiceiuri, dar si prin sustinerea si punerea in practica pentru actiuni in vederea protejarii padurilor de catre toti partile necesare.

Cand?: 8 – 16 septembrie 2023

Unde?: Creta, Grecia

Cine?: 3 participanti (18 – 30) + 1 lider (18+)

Profilul participantului:

Are nationalitate romana sau resedinta in Romania;

Are un nivel de limba engleza avansat;

Va impartasi altora cunostintele, atitudinile si abilitatile invatate si se va implica activ in toate etapele proiectului;

Se va acorda prioritate participantilor cu oportunitati reduse (din cauza obstacolelor sociale sau economice) si persoanelor care locuiesc in zonele rurale;

Este motivat sa participe la acest proiect si este interesat de tema propusa.

Tari participante: Romania, Grecia, Czech Republic, Bulgaria, Portugal, Italy, Netherlands, Lithuania

Pentru mai multe informatii despre proiect:

Apel de cautare participanti – Forest Heroes – Grecia

Lasă un răspuns