Asociatia Culture and Education din Lovinac, Croatia, a organizat un proiect de schimb de tineri Erasmus+ numit „Be aware, be sustainable” in perioada 16-23 aprilie 2023. Proiectul s-a desfasurat in satul pitoresc Krs, situat intr-o zona rurala montana din Croatia.

Un total de 25 de tineri din Croatia, Romania, Slovacia, Italia si Letonia s-au reunit pentru a se implica intr-un proiect captivant axat pe permacultura si viata sustenabila. Obiectivul principal a fost acela de a le oferi participantilor atat cunostinte teoretice, cat si abilitati practice pentru a adopta un stil de viata ecologic si sustenabil prin implementarea principiilor permaculturii in viata de zi cu zi.

Pe parcursul proiectului, tinerii au experimentat o combinatie de metode de invatare non-formala si informala. Acestia s-au implicat in mod activ in experiente practice, lucrând în colaborare în grupuri multiculturale intr-un mediu incurajator. Printre temele principale de explorare s-au numarat sustenabilitatea, permacultura, responsabilitatea fata de mediu, stiluri de viata sanatoase, importanta dietelor nutritive si importanța petrecerii timpului in aer liber.

Participantii au avut ocazia sa dobandeasca abilitati practice, cum ar fi taierea lemnului, crearea focului, coacerea painii si crearea de produse de curatare naturale. In plus, acestia au împartasit cu entuziasm culturile, obiceiurile, mancarea traditionala si bauturile din tarile lor respective in timpul unei seri interculturale, favorizand o intelegere si o apreciere mai profunda a diverselor lor origini.

La intoarcerea in comunitatile lor de origine, se asteapta ca tinerii participanti sa aiba un impact pozitiv prin impartasirea si punerea in aplicare a cunostintelor si abilitatilor dobandite in timpul proiectului. Prin actiunile si practicile lor, ei îsi propun sa raspandeasca mesajul de sustenabilitate si sa contribuie la bunastarea generala a comunitatilor lor respective.

Be aware, be sustainable

Lasă un răspuns