Proiectul „Be Safe Online” a avut loc in perioada 5-12 martie 2022, in doua locatii diferite. Prima parte a proiectului a fost in Parcul Natural Sierra Nevada si apoi in orasul Granada. Proiectul a fost cofinantat de Uniunea Europeana.

Tarile participante au fost:

Italia, Spania, Grecia, Romania

Cateva dintre subiectele discutate in cadrul proiectului au fost:

Utilizarea abuziva a retelelor sociale in randul tinerilor.

Corelatia si interactiunea dintre retelele sociale si viata profesionala.

Analiza schimbarilor sociale care decurg din dezvoltarea noilor tehnologii, precum si din social media.

Cum lucratorii de tineret pot deveni mai competitivi in retelele sociale si, mai mult, cum pot obtine o educatie non-formala.

Obiectivele proiectului au fost:

examinarea si demonstrarea dezavantajelor utilizarii abuzive a retelelor sociale si daunele cauzate, precum si constientizarea participantilor cu privire la riscurile si pericolele fie savarsirii unei infractiuni, fie ale faptului ca sunt victime.

impartasirea experientelor, opiniilor si cunostintelor participantilor asupra utilizarii retelelor sociale, concentrandu-se pe partile pozitive, productive si practice. Analizarea tehnicilor de prevenire a dependentei pe baza metodologiei si experientei.

ilustrarea schimbarilor sociale in relatiile dintre oameni, care traiesc intr-o lume a revolutiei digitale constanta si, prin urmare, cum putem preveni riscurile și aspectele negative care pot aparea.

analizarea modul in care retelele sociale au contribuit la globalizare, precum si provocarile pe care oamenii trebuie sa le combata si obstacolele pe care le pun retelele sociale.


Be Safe Online

Leave a Reply