Proiectul „BeAlive” a fost implementat în perioada 1-31 septembrie 2014 iar activitatea principală a proiectului a avut loc începând cu 11 până pe 19 octmbrie 2014, în orașele Solin și Split din Croația. Schimbul de tineri a fost organizat de OIP Posejdon din Croația, fiind finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+ și a avut ca parteneri Asociația Scout Society din Târgu-Jiu, România, organizația Rod Zelena Rogla din Slovenia și organizația Junak Skout din Cehia. În cadrul proiectului au participat 36 de tineri din aceste țări.

Scopul proiectului a fost de a acumula experiență și abilități care să îi ajute pe tineri să se descurce în viață.

Obiectivul proiectului a fost de a educa tinerii prin dezvoltarea abilităților transversale care i-a dezvoltat ca indivizi și i-a stimulat să fie mult mai activi în comunitatea locală prin dezvoltarea diferitor initiative.

Atelierele de lucru organizate au permis ca participanții să își dezvolte unele competențe sociale, civice, care se referă la toleranță, autoevaluare, stimă de sine, etc. În plus, activitățile desfășurate au avut un impact pozitiv asupra explorării diversității culturale, dezvoltării solidarității și promovarea valorilor fundamentale ale Uniunii Europene.

Tinerii și-au dezvoltat și competențe tehnice prin realizarea unui film de promovare/prezentare, au făcut pliante, albume foto și au scris melodia proiectului. Mai mult ca atât, tinerii au participat la un eveniment de caritate de strângere de fonduri pentru achiziționarea de echipamente didactice pentru un grup special de elevi de la o școală din comunitate.

Astfel, participanții au dobândit competențe transversale și abilități de scriere a unui CV, de comunicare, de prezentare verbală și nonverbală, managementul timpului dar și abilități de scriere a articolelor jurnalistice, de prezentare pentru a lua sau a da un interviu. De asemenea, participanții au fost familiarizați cu modul de funcționare a societății civile din țările partenere la proiect.

Impactul proiectului a fost foarte mare și apreciat de comunitatea locală, o mare parte din activități fiind desfășurate în natură cum ar fi parc (curățirea parcului Marjan), pe parginea unui râu sau instituții – școala elementară, amfiteatru antic, etc. la care oamenii au putut să se integreze sau să le urmărească. Proiectul a fost susținut chiar și de primarul din Solin, de directorul școlii elementare din Solin, de Crucea Roșie și Consiliul de Prevenire a Criminalității din Solin.

 

BeAlive

Leave a Reply