În perioada 01.08.2019 – 31.05.2020, Asociația Scout Society a implementat proiectul “Brand yourself for future” finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+.

Împreună cu organizații din Spania, Grecia, Suedia și Portugalia, Asociația Scout Society a derulat în perioada 27 februarie – 9 martie 2020, la Novaci, activitatea principală a proiectului, un schimb de tineri, unde au participat 45 de tineri  din cele 5 țări partenere. Ideea proiectului a fost a tinerilor și a fost implementat de către tineri pentru tineri.

 

Proiectul “Brand yourself for future” și-a propus să crească rata angajabilității în rândul tinerilor de până în 24 de ani.

Pentru atingerea acestui scop, proiectul a avut la bază următoarele obiective:

  • Sprijinirea a 45 de tineri (18-24 de ani) din 5 țări diferite în vederea construirii unui brand personal;
  • Creșterea ratei de angajabilitate pentru tineri prin informațiile și experiențele care vor fi oferite;
  • Informarea a 45 de tineri despre importanța și efectul pe care-l are brandul personal asupra carierei profesionale.

 

Activitățile organizate au fost concepute astfel încât au contribuit la atingerea obiectivelor planificate inițial. Atelierele de învățare derulate au încercat de a reduce percepțiile negative despre muncă în general – în vederea dezvoltării unei societăţi ce creează și cooperează pentru bunăstarea economică. Printre cele mai importante ateliere de lucru au fost: rețelele sociale din jurul nostru, viitorul brand personal din social media, cucerirea mediului online, securitate online, promovare personală, creare de conținut, crearea CV-ului și modalitatea de prezentare la un interviu, etc.

Datorită implementării acestui proiect, tinerii participanți și-au dezvoltat o viziune mai clară asupra conceptelor de brand personal, de social media și de angajabilitate. Tinerii au însușit cunoștințe despre promovare personală, funcționarea pieței muncii, lucrul în echipă și altele. De asemenea, participanții au devenit conștienți de importanța implicării lor în societatea în care trăiesc și au devenit mult mai activi în comunitățile din care au venit.

Amintim că Asociaţia Scout Society este o organizaţie din Târgu Jiu care încurajează activismul şi voluntariatul în regiunea Olteniei. Aceasta a implementat numeroase proiecte locale, naţionale şi internaţionale centrate pe educaţia non-formală a tinerilor. În ultimul an peste 1000 de tineri au avut ocazia să participe la activitățile organizate în ţară sau în străinătate.

 

 

 

 

 

 

Brand yourself for future

Lasă un răspuns