BTW – Be Thoughtful and Wise a fost un curs de formare cu tema gandirii critice si alfabetizarii media care a avut loc in perioada 4 decembrie – 13 decembrie in Abovyan, Armenia.

Lumea moderna este o lume a informatiilor. Abundenta si varietatea surselor genereaza informatii contradictorii. Din pacate, aceste informatii nu sunt adesea de incredere si credibile. Distorsiunea poate fi cauzata din diverse motive – de la ignoranta sau iresponsabilitatea informatorului pana la controlul deliberat al sunconstinetului audientei.

In orice caz, daca nu vrem sa fim condusi si manipulati, trebuie sa invatam, cum sa analizam informatiile, sa separam faptele de interpretari si sa avem propriile concluzii. Cu alte cuvinte, trebuie sa ne dezvoltam alfabetizarea media si, mai larg, gandirea noastra critica.

Claudia Timofte participanta in cadrul proiectului ne-a povestit despre experienta pe care a trait-o in Armenia:

„Ultimele 10 zile m-au invatat nu numai gandirea si abilitati menite sa ma ajute ca lucrator de tineret si lider, ci si mai important decat atat, m-au invatat puterea si valoarea conectivitatii globale, constientizarii si empatiei: lucrand intr-un grup foarte divers de 34 de oameni minunati din 14 tari diferite, am invatat ca traim intr-o lume plina de provocari si inegalitati, o lume in care unii oameni inca se confrunta cu conflicte si diviziuni, in timp ce altii isi pot exercita nici macar drepturile fundamentale.

Dar, in acelasi timp, am mai invatat ca cel mai puternic instrument pe care il avem in fata unor astfel de adversitati este mintea noastra – si ceea ce putem face este sa ne antrenam sa devenim mai ganditori, mai critici si mai constienti de tot ce se intampla in jurul nostru.”

BTW - Be Thoughtful and Wise

Leave a Reply