Este o mare placere sa anuntam finalizarea cu succes a cursului de formare din cadrul proiectului „Coaching for Youth 2.0” cofinantat de Uniunea Europeana.

”Coaching for Youth 2.0″ a fost creat sub forma unui curs de formare cu scopul de a reduce numarul de tineri din categoria NEET in 9 tari din UE.

Proiectul se deruleaza in perioada 01.10.2020 – 30.12.2021. Beneficiul direct al proiectului este oferirea de servicii de coaching tinerilor cu varsta cuprinsa intre 16-24 de ani din 9 comunitati europene: Maracena (Spania), Ljubljana (Slovenia), Targu-Jiu (Romania), Torino (Italia), Kırklareli (Turcia), Salonic (Grecia), Szeged (Ungaria), Ostrava (Cehia), Funchal (Portugalia). Subiectele de interes pentru tineri pe care ne-am concentrat au fost: continuarea studiilor, alegerea unui loc de munca, voluntariatul local si international.

In urma cursului de formare, am reusit sa:

  • Crestem capacitatea a 27 de lucratori de tineret de a oferi servicii de coaching tinerilor cu oportunitati reduse.
  • Crestem sansele si oportunitatile de angajare a minim 270 de tineri din 9 tari europene pe o perioada de 9 luni.
  • Dezvoltam un nou program de coaching.
  • Furnizam 81 de sesiuni de coaching in cele 9 comunitati europene.

Pe termen lung, in comunitatile locale si la nivel european, organizatiile partenere vor promova in activitatile lor cu tinerii utilizarea serviciilor de coaching dezvoltate. Mai mult, ne propunem sa implementam mai multe proiecte de coaching la nivel european si sa dezvoltam un proiect de colaborare pentru a crea o noua metodologie de coaching pentru tineri. Scopul nostru se bazeaza in mod substantial pe datele pe care le-am colectat si analizat in urma chestionarului pe care membrii proiectului l-au administrat in comunitatile lor la un total de 471 de persoane.

Intrebati daca au mai beneficiat de sesiuni de coaching, 58% dintre respondenti au raspuns nu, 27% da si 13% nu stiau ce este o sesiune de coaching. Am mai aflat ca 46% dintre respondenti ar dori sa aiba sesiunile de coaching in persoana, in timp ce 33% dintre ei nu au nicio preferinta si doar 19% ar dori sa le aiba online. In ultimul rand, tinerii au fost de acord ca sunt interesati sa participe la sesiuni de coaching din urmatoarele motive: cariera personala si continuarea studiilor.

Coaching for Youth 2.0

Leave a Reply