Asociatia Scout Society implementeaza in perioada 01.10.2020 – 31.12.2021, proiectul “Coaching for youth 2.0”, finantat de Uniunea Europeana prin intermediul programului Erasmus+.

Proiectul se desfasoara in parteneriat cu organizatii din Portugalia (ARTE M ASSOCIACAO CULTURAL E ARTISTICA NA MADEIRA), Turcia (KIYIKOY DOGA SPORLARI KULUBU DERNEGI); Cehia (Silesian Society for Solidarity z.s.), Italia (ASSOCIAZIONE CULTURALE EUFEMIA APS), Spania (AYUNTAMIENTO DE MARACENA), Grecia (UNITED SOCIETIES OF BALKANS), Ungaria (INNOVAFORM KOZHASZNU NONPROFIT KFT), Slovenia (Center šolskih in obšolskih dejavnosti).

Scopul proiectului este reducerea tinerilor din categoria NEETs in 9 tari din Uniunea Europeana, iar activitatea principala a proiectului este o mobilitate a lucratorilor de tineret, care va avea loc in perioada 17-25.09.2021 in judetul Gorj.

Prin intermediul activitatilor, proiectul isi propune sa atinga urmatoarele obiective:

1. Cresterea capacitatii a 27 de lucratori de tineret de a oferi servicii de coaching tinerilor cu oportunitati reduse (ex. NEETs) pe durata proiectului;

2. Createrea oportunitatilor de angajare a minim 270 de tineri din 9 tari din Europa;

3. Dezvoltarea unui nou program de coaching de catre 9 organizatii din Uniunea Europeana pe parcursul implementarii proiectului.

Mobilitatea lucratorilor de tineret – isi propune sa identifice, imbunatateasca, impartaseasca metode de coaching/mentorat pentru tineri (in special pentru cei aflati in situatii de risc – NEETs) – pe care apoi sa le testeze direct in lucrul cu 270 de tineri din comunitatile lor locale. Mai mult lucratorii de tineret vor deveni coach/mentor pe termen lung pentru tinerii din propria organizatie iar pana la sfarsitul proiectului ei vor incepe sa primeasca consiliere din partea lucratorilor de tineret. Mai mult, lucratorii de tineret vor deveni promotori ai ideii de coaching pentru tineri în cadrul organizatiilor partenere si vor testa pe deoparte nevoia de consiliere in comunitate identificand niste tipare, iar pe de alta parte vor oferi date primare necesare dezvoltarii unui network pe coaching la nivel european.

Ca urmare a participarii la activitatile mobilitatii, lucratorii de tineret vor invata mai multe despre culturile tarilor participante, despre pericolul NEETs, al abandonului scolar si, nu in ultimul rand, vor putea comunica si colabora cu lucratori de tineret din diferite tari pentru un scop comun – testarea unor tehnici de coaching/mentorat pentru tineri. In acelasi context participantii la mobilitate vor dobandi atitudini, competente si cunostințe care le vor influenta modalitatea de lucru cu tinerii la nivel local dar si international. Lucratorii de tineret vor invata noi tehnici de consiliere (coaching/mentorat) atat face2face, cat si online prin folosirea unor instrumente care ii vor ajuta sa desfasoare sedinte de consiliere cu tinerii dezavantajati pentru a preveni intrarea acestora in grupul NEETs.

Coaching for youth 2.0

Leave a Reply