Asociația Scout Society implementează în perioada 01.05.2019 – 30.04.2020, proiectul “Coaching for youth 1.0”, finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+.
În parteneriat cu alte patru organizații – AYUNTAMIENTO DE MARACENA din Spania, EURO SUD din Italia, CSOD din Slovenia și HELLAS FOR US ASTIKI MI KERDOSKOPIKI MI KYBERNITIKI ETERIA din Grecia, Asociația Scout Society a organizat în perioada 05-15 septembrie, la Arcani, activitatea principalã a proiectului, un schimb de tineri la care au participat 47 de participanți din cele 5 țări.
Proiectul și-a propus sã prevină încadrarea tinerilor în categoria NEETs (categoria de tineri care nu sunt încadrați profesional și nu urmează nici un program educațional sau de formare) a tinerilor din cele cinci comunități locale.
„Coaching for youth 1.0.” are la bază următoarele obiective:
-Conștientizarea de către 40 de tineri ( 16-24 de ani) a beneficiilor coachingului pe o perioada de 1 an de zile;
-Facilitarea continuării studiilor/identificării unui job pentru 40 de tineri din 5 comunități locale pe durata unui an;
-Oferirea de programe de coaching/mentorat pentru tineri de către 5 organizații din Uniunea Europeană pe durata unui an.
Datorită participării la activitățile din cadrul schimbului de tineri, tinerii au învățat mai multe despre culturile țărilor participante, despre pericolul intrării în grupul NEETs, al abandonului școlar și, nu în ultimul rând, au avut posibilitatea de a comunica și colabora cu tineri din diferite țări pentru un scop comun. Aceștia au testat tehnici de coaching/mentorat care îi vor ajuta să se dezvolte pe viitor. Mai mult ca atât, tinerii au dobândit atitudini, competențe și cunoștințe care le vor influența și pe viitor modalitatea de abordare a propriului viitor.

 

Coaching for youth

Leave a Reply