Dam startul proiectului de solidaritate Conectivitate digitala pentru tineri

Problema echipamentelor IT pentru tineri/copii cu oportunitati reduse a devenit si mai evidenta in timpul pandemiei de COVID19, cand autoritatilor locale si nationale au avut parte de dificultati pentru a acoperi aceste nevoi.

Foarte multi tineri nu s-au putut conecta la scoala online deoarece nu au avut echipamente/internet. Astfel potrivit estimarilor 65,000 de elevi nu s-au conectat de loc in ultimul an la scoala online, ei fiind in risc de abandon scolar.

Astfel a luat nastere dorinta noastra de a ajuta tinerii si copii cu o situatie financiara nefavorabil pentru schimbarile digitale din ultima perioada.

Am observat initiative similare in tara, dar nu in regiunea noastra, de aceea am ales sa ne concentram in principal pe tinerii din comunitatea nostra locala si zonele rurale adiacente.

DE CE SA DONEZI ECHIPAMENTE VECHI?

Deseurile electrice contin substante periculoase pentru mediu si sanatate – gazele cu efect de sera sau metale grele daunatoare sanatatii. Ajunse la groapa de gunoi sau in natura, aceste substante polueaza solul, aerul si apa.

Contribuirea la educatia copiilor/tinerilor din mediile rurale – echipamentele IT pot fi reconditionate si apoi reutilizate. In Romania exista zone largi cu o nevoie reala de acces la computere si internet. La tara, in comunitatile defavorizate, scoli.

Acest proiect este co-finantat de Uniunea Europeana.

Conectivitate digitala pentru tineri

Leave a Reply