Asociația Scout Society a participat la schimbul de tineri al proiectului “Crafty Hands”, ca partener alături de alte organizații din Slovenia, Croația, Macedonia, Slovacia, Lituania. Acesta s-a desfășurat de pe 10 până pe 20 iulie 2015 în Resnik, un oraș lângă Zrece și a fost implementat prin intermediul organizației din Slovenia MKUD Kladivo 11 Zreče, finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, cu ajutorul MOVIT Slovenia.

Acest proiect a fost destinat persoanelor care au mai puține șanse de a se integra în societate sau care locuiesc în zone greu accesibile.

În cadrul proiectului, participanții au învățat o mulțime de lucruri, cum ar fi: construirea unei pagini web; înregistrarea, editarea digitală dar și montarea clipurilor video; realizarea propriilor produse; cunoașterea valorilor cetățeniei europene, a faptelor interesante despre țări și culturi diferite – toate acestea au fost realizate pentru a le îmbunătăți mediul în care tinerii își petrec timpul liber dar și pentru a se integra mai bine în societate. Astfel, tinerii și-au făcut prieteni din alte țări, comunicând în limba engleză, acest proiect fiind și o modalitate foarte bună prin care tinerii și-au îmbunătățit abilitățile de comunicare într-o limbă străină.

Produsul final al schimbului de tineri a fost un site web construit de participanți pe parcursul proiectului. Acesta include instrucțiuni scrise și filmate despre cum să faci diferite lucruri – de la a coace pâine la a face saboți din lemn, a repara o bicicletă veche, a aranja o grădină, a tricota ciorapi, a face o cremă de față sau o pastă de dinți – lucruri utile pe care le puteți face cu ușurință singur.

Ideea creerii unui site al proiectului a fost cu scopul de a încuraja tinerii să își facă propriile produse și să recicleze materialele care pot fi reutilizate. De asemenea, acest site a fost creat pentru a include și rețete și informații vechi păstrate de către bunici, fiind astfel transmise mai departe nepoților.

Astfel, la finalul proiectului putem remarca că participanții au acumulat competențe tehnice și digitale în crearea site-ului, la realizarea filmulețelor dar și sociale, civice în activitățile de cunoaștere a valorilor cetățeniei europene. Totodată, tinerii au obținut abilități jurnalistice prin elaborarea diverselor articole necesare pentru site.

Crafty hands

Leave a Reply