În perioada 18-19 martie în cadrul „Cuibului democrației” de la Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj din mun. Târgu-Jiu, Asociația Scout Society a organizat pentru 17 tineri din multiple localități, o activitate de scriere și management al proiectelor, având utilitate la nivel personal, pentru o comunitate sau organizație.
În decursul celor două zile, participanții au avut șansa să se cunoască și să lucreze în echipe pentru a atinge scopul comun pentru care s-au înscris la eveniment. În prima zi a cursului tinerii au fost implicați în jocuri de cunoaștere, de fuzionare a unei echipe dar au fost informați și despre cum se scrie un proiect și părțile pe care acesta trebuie să le conțină. A doua zi a fost “testul de înțelegere” pentru participanți deoarece aceștia au pus în practică toate informațiile primite. Pe lângă partea de “predare-aplicare” participanții au învățat să lucreze în echipă, să definească mult mai ușor problemele care există în societate și să le analizeze pentru a scrie proiecte pentru soluționarea lor.

În ciuda timpului scurt, echipa asociației Scout Society a reușit să sintetizeze informația transmisă către participanți încât aceștia să o înțeleagă, pentru ca ulterior prin aplicarea cunoștințelor tinerii să devină tineri activi în comunitățile lor.

Curs de scriere si management al proiectelor
Tagged on:         

Leave a Reply