In perioada 01.11.2021 – 01.11.2023, Asociatia Scout Society din Targu-Jiu, coordoneaza implementarea proiectului Do Real Enterprises and Marketing (DREAM), in parteneriat cu organizatii din cinci tari: INSTITOYTO KOINONIKIS KAINOTOMIAS KAI SYNOXIS din Thessaloniki, Grecia; Nefinia din Schiedam, Olanda; ARGUS Teknoloji Bilisim Sanayi Ticaret Anonim Sirketi, Ankara, Turcia; Centrum Edukacyjne EST din Wadowice, Polonia; UNIONE DEGLI ASSESSORATI ALLE POLITICHE SOCIOSANITARIE, DELL ISTRUZIONE E DEL LAVORO din Palermo Italia. Proiectul este co-finantat de Uniunea Europeana.

Acesta isi propune sa dezvolte o platforma educativa (MOOC) unde participantii vor avea posibilitatea sa invete sa isi pregateasca un plan de afaceri inainte de a-si infiinta compania. Platforma va detine un curs la finalul caruia tinerii vor fi capabili sa stapaneasca termenii economici, vor cunoaste sa scrie un plan de afaceri, sa faca o strategie de marketing si sa vizualizeze economia evolutiva a intreprinderile mici si mijlocii.

Principalul obiectiv al proiectului este: incurajarea antreprenoriatului in comportamentul tinerilor si dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul acestora, prin implicarea a cel putin 1500 de tineri cu varsta cuprinsa intre 18 si 24 de ani din cele sase tari partenere. Acest lucru va fi posibil prin implicarea de catre fiecare partener a cate zece profesori, care la randul lor vor informa cate 25 de tineri.

Acest proiect a aparut din nevoia tinerilor de a avea o claritate asupra procesului de infiintare a unui start-up – de la inceput pana la infiintarea propriu-zisa a acestuia. De asemenea, rata de inserare in lumea antreprenoriala a tinerilor este destul de scazuta, iar acestia au nevoie de un mediu de invatare prietenos. In unele situatii, informatiile sunt greu de accesat de catre tineri, iar procesul de intelegere a acestora este si mai complicat. Din aceste motive, Asociatia Scout Society, impreuna cu partenerii proiectului, va pune la dispozitia tinerilor prin intermediul platformei, toate informatiile necesare, pentru ca ulterior, dupa informare – acestia sa isi canalizeze resursele spre ideea lor de afaceri.

Pentru includerea si prezentarea informatiei in cadrul platformei vor fi folosite tehnici de gamificare, fiind incluse si niveluri de progres si puncte de experienta, care vor fi atinse o data cu parcurgerea cursului. Participantii vor fi recompensati si prin atribuirea unor insigne online.

Pe parcursul cursului, utilizatorii vor fi ghidati in experienta antreprenoriala si vor parcurge o serie de lectii introductive, de reflectie care ii va ajut sa isi defineasca ideea de
afaceri. Va exista o faza de testare in care participantii vor putea sa isi evalueze ideea de afaceri prin cercetarea pietei, prin evaluarea concurentei, prin crearea unui produs de testare si colectarea feedback-ului. Participantii vor putea estima cifrele de afaceri anuale, dar si perioada in care isi vor putea amortiza investitia. De asemenea, utilizatorii vor invata cum sa isi formeze o imagine a afacerii pe retelele de socializare, cum sa isi elaboreze un logo, misiunea si valorile companiei, sa isi creeze o strategie de marketing, sa atraga surse de finantare pentru ideea de afaceri, dar si sa gestioneze eficiente resursele materiale, financiare si umane.


DREAM - Do Real Enterprises and Marketing

Lasă un răspuns