Anuntam cu mare, mare bucurie inceperea proiectului Engage Connect and Empower Youth via Books (ECEYB), un proiect creat de tineri pentru tineri. Proiectul este co-finantat de Uniunea Europeana prin programul European Solidarity Corps.

Stay tuned pentru a vedea ce activitati va pregateste proiectul nostru!

Scopul principal al proiectului este cresterea accesibilitatii copiilor si tinerilor din mediul rural in lumea cartilor, in lumea lecturii. Impreuna  cu voluntarii acestui proiect, ne propunem sa desfasuram proiectul in mai multe comunitati din tara, unde se vor organiza campanii de colectare a cartilor si apoi, donatii spre copiii din mediul rural, in colaborare cu scolile locale.

De ce este important proiectul ECEYB?

1. Faciliteaza accesul tinerilor la educatie si cultura, promovand egalitatea de sanse.

2. Insufla tinerilor dragostea pentru lectura.

3. Ofera ajutor tinerilor din mediul rural sa detina propriile lor carti sau chiar prima lor carte.

4. Contribuie la protejarea mediului prin reutilizarea cartilor. Vrem sa refolosim cartile pe care multi oameni nu mai doresc sa le pastreze si vor sa le doneze, oferindu-le tinerilor care nu isi permit sa cumpere carti.

5. Creeaza solidaritate intre tinerii insisi si intre tineri si comunitatea larga. Deoarece acesta este un proiect creat de tineri pentru tineri, crestem gradul de constientizare cu privire la a ramane conectati si cauta solutii pentru nevoile tinerilor din comunitate.

6. 2022 este primul an in care Romania introduce Ziua Nationala a Lecturii, pe 15 februarie. Cu proiectul nostru ne dorim sa sustinem aceasta Zi Nationala si sa incurajam lectura in randul tinerilor prin asigurarea accesului tinerilor la carti.

Engage Connect and Empower Youth via Books

Lasă un răspuns