În perioada 01.07.2019 – 30.06.2020, Asociația Scout Society implementează proiectul “Find Yourself”, finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+.
Activitatea importantă a proiectului este un schimb de tineri care a fost organizat în perioada 15-26 iulie, la Novaci, de către Asociația Scout Society în parteneriat cu alte patru organizații – Grupo Scout Eryteeia din Spania, Odred izvidjaca pomoraca Posejdon din Croația, CSOD din Slovenia si LUBLA din Cehia. La schimbul de tineri au fost prezenți 45 de participanți.
Principalele activități care au fost organizate în cadrul schimbului de tineri au inclus discuții despre programul Erasmus+, ateliere de lucru despre incluziunea socială și unitate, alimentație corectă, dezvoltare personală, ateliere motivaționale, etc. Participanții au mai fost implicați și în diverse dezbateri în privința utilizării în exces a rețelelor de socializare dar și a fenomenelor întâlnite în spațiul online, precum bullying. Au organizat mai multe jocuri de rol în vederea menținerii unui mediu de viață sănătos, jocuri pentru depășirea barierelor sociale, etc.
În cadrul activităților organizate a fost încurajată dezvoltarea personală a celor 40 de tineri, prin asumarea unor experiențe și cunoștințe noi, stimulând și implicarea tinerilor în rândul comunităților din care provin, prin aplicarea lucrurilor pe care le-au învățat înproiect – în randul celor din jur.
Acest proiect a fost conceput cu scopul de a ajuta tinerii să își mențină sănătatea fizică și mentală în parametrii optimi, de a îi mobiliza în practicarea sportului și de a îi face să își conștientizeze propiile emoții și să lucreze cu ele. În ceea ce privește incluziunea socială, scopul proiectului este de a-i face pe participanți să aibă mai multă bunătate, răbdare și toleranță cu cei din jurul lor, indiferent de situație, înțelegând că fiecare are probleme și greutăți. Principalele obiective sunt: de a informa prin intermediul
metodelor non-formale, cei 40 de tineri din cele 5 țări cu privire la un stil de viață sănătos, la rezolvarea problemelor emoționale, la protecția împotriva problemelor psihice, fizice și la integrarea celorlalți în comunitate.
Pe termen lung „Find Yourself” încurajează dezvoltarea emoțională a tinerilor, conștientizarea problemelor ce vizează sănătatea fizică, psihică și incluziunea socială, dar și adoptarea unui caracter tolerant față de persoanele care vin din alte medii.

Brosura realizata de tineri pe durata proiectului poate fi vizualizata aici.

Find yourself

Leave a Reply