Gala Tinerilor Voluntari s–a desfășurat pe data de 09 decembrie 2016, orele 18.00 în sala de ședințe a Inspectoratului Școlar Gorj. În cadrul acestei gale anuale s-au premiat atât cei mai activi voluntari din județ cât și cele mai bune proiecte din anul respectiv, reprezentând mulțumirea inspectoratului față de cei ce se implică voluntar în dezvoltarea societății în care locuiesc și a comunității locale, față de oamenii ce își doresc să ajute, fără a aștepta ceva în schimbul muncii depuse.

Reprezentanții trimiși de asociația noastră la Gala Tinerilor Voluntari din anul 2016 au fost Corina Lebedinscaia și Eftenoiu Antonius. Aceștia au fost premiați la categoriile la care au fost nominalizați. Proiectul „Multicultural Village”, coordonat de Corina, numărându-se printre cele mai bune 6 proiecte realizate in Gorj,nominalizate la gala, a primit titlul onorific „Proiectul Anului 2016”.

Activitatea principală a proiectului a fost un schimb de tineri, care a avut loc în perioada 26.08.2016 – 04.09.2016, la care au participat 50 de tineri din organizaţiile a 6 ţări partenere proiectului : Bulgaria (Association for Career Development and Training), Ungaria (Innovaform Közhasznú Nonprofit Kft.), Lituania (Open Siauliai District Youth Center, OSDYC), Polonia (Stowarzyszenie Moje Marzenia Spełniają się Youth Association), Slovenia (MLADINSKO KULTURNO UMETNISKO DRUSTVO KI-ADIVO 11) și Turcia (Genç Erişim Derneği).

Scopul proiectului a fost promovarea cunoaşterii diverselor culturi în rândul tinerilor din mediul rural ca efect al migraţiei – prin metode egale de dezvoltarea durabilă a societăţii; obiectivele principale fiind: încurajarea cunoaşterii a mai multor culturi – a ţărilor participante la proiect; cunoaşterea şi promovarea drepturilor fundamentale/ universale şi europene; identificarea, conştientizarea/prevenirea şi combaterea fenomenului de rasism în societate; stimularea dezvoltării proiectelor Erasmus de către participanţii la proiect.

Pe durata schimbului de tineri, participanții au fost implicați în diferite activități non-formale, sportive, workshop-uri, jocuri de rol, prin care tinerii au promovat respectul, înțelegerea și diversitatea culturală și au asociat valorile necesare pentru a avea o cultură a drepturilor omului, fără discriminare dar cu demnitate umană și respect.

În timpul proiectului tinerii participanți au realizat un film, un joc și o piesă de teatru prin care au evidențiat efectele negative ale rasismului, al discriminării și a promovat o societate în care cetățenii au drepturile egale.

De asemenea, Antonius a primit premiul „Voluntarul anului 2016”, adunând peste 1055 de ore de voluntariat în folosul societății în decursul anului 2016, fiind prezent și implicându-se semnificativ în activitățile organizației, făcând parte din delegațiile trimise de asociația „Scout Society” în patru proiecte de schimb de tineri din anul 2016 și implicându-se constant în proiectele și activitățile asociației.

Gala Tinerilor Voluntari

Leave a Reply