Draga cititor,

Daca iti surade vreo data ocazia sa participi la un proiect prin Corpul European de Solidaritate, accept-o! Aceasta este concluzia la care am ajuns dupa participarea la proiectul de voluntariat numit “Healthy life, happy life”. O oportunitate de a invata lucruri noi, de ati extinde reteaua si de a avea un impact pozitiv asupra mediului înconjurator. Din punctul meu de vedere, sunt doar avantaje.

Douazeci si trei de tineri, din opt tari diferite, au avut sansa de a se intalni in Veliki Zitnik, Croatia, pentru 3 saptamani de activitati creative si inspirationale. In cadrul proiectului am avut spatiul de a ne exprima si de a invata prin propriile metode, de a dezvolta abilitati de leadership si de a lua decizii.

In primul rand, am avut activitati de cunoastere reciproca, urmate de activitati de team building. In urmatoarele zile, am avut ateliere despre sustenabilitate, upcycling, Crucea Rosie; toate coordonate de specialisti. Am avut ocazia sa invatam de la ei, si cel mai important, de a practica, deoarece conform spuselor lui Albert Einstein: “Informatia nu reprezinta cunostinte. Singura sursa de cunostinte este experienta. Experienta este necesara pentru a dobandi intelepciune”.

Nu am avut timp sa ne plictisim sau sa adoptam o rutina zilnica, deoarece orice zi aducea noi provocari si noi surprize. Una dintre activitatile noastre principale a fost prelucrarea lemnului. Fie in echipe, fie individual, am impartit zambete, informatii, glume, piese… am devenit prieteni, prieteni ce aveau acelasi scop, de a crea un impact pozitiv în societate.

Si daca ti-am creat impresia ca lucram 24/24, as vrea sa-ti spun ca nu a fost asa. Am avut timp si de distracții, excursii, focuri de tabara, plaja, drumetii. Toate activitatile ne-au ajutat sa intelegem mai bine rolul fiecaruia in societate si sa ne dezvoltam gandirea creativa.

Din punctul meu de vedere, cel mai minunat aspect despre proiectele de voluntariat prin intermediul Corpului European de Solidaritate, este faptul ca-ti ofera ocazia de a iesi din zona de confort, dar treptat. Ai posibilitatea sa te redescoperi, sa inveti noi competente si sa-ti analizezi comportamentul in situatii diferite. Te ajuta sa intelegi daca calea aleasa in viata este ce-ti doresti cu adevarat si daca este, intr-adevar, semnificativa.

Healthy life, happy life

Lasă un răspuns