În perioada 10.12.2023 – 16.12.2023, Asociația Scout Society a desfășurat trainingul ESCAPE 4SDG în Târgu-Jiu, cu alți lucrători de tineret din Portugalia, Grecia, Turcia și Spania, și  au pornit într-o călătorie plină de distracție și învățare.

La training au fost prezente 25 de persoane, care au învățat mai multe despre obiectivele proiectului și programul Erasmus +. S-a făcut o analiză detaliată a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă și s-au abordat competențele Youthpass. Participanții au fost ghidați în procesul de creare a unui escape room, și pe măsură ce s-a dezlănțuit creativitatea, au început să apară idei fascinante pentru propriile escape room-uri. S-au testat abilitățile de colaborare și comunicare printr-un simplu puzzle ODD, și ca să fie mai provocator, participanții au avut ochii închiși sau mâinile legate.

Pe durata săptămânii de training, participanții au creat flote de bărci origami și au construit logo-urile ODD din piese de lego. S-a vizitat orașul pentru descoperirea patrimoniului Brâncuși cu ajutorul unui ghid și a avut loc și o seara interculturală unde fiecare țară și-a adus materialele cele mai reprezentative.

Participanții au avut oportunitatea de a-și proiecta propriile escape room-uri și de a le testa.

De asemenea, în fiecare zi câte o echipă formată din 5 persoane a avut ocazia să joace escape room-ul pe care Asociația Scout Society îl deține.

Partenerii proiectului 

       

Proiectul este co-finanțat de Uniunea Europeană.

 

 

În luna decembrie, la Târgu Jiu a avut loc trainingul Escape 4SDG.

Lasă un răspuns