Proiectul Inclusion of disabled people through basketball este o initiativa remarcabila care are ca scop promovarea incluziunii persoanelor cu dizabilitati in sport si in societate. Proiectul, finantat de Uniunea Europeana, se va axa pe baschetul in scaune cu rotile, un sport care ofera o oportunitate excelenta pentru persoanele cu dizabilitati de a se implica in activitati fizice si de a socializa cu ceilalti.

Proiectul va implica grupuri mixte de parteneri, inclusiv cei care au experienta in baschetul in scaun cu rotile si cei care nu au experienta. Partenerii vor lucra impreuna pentru a desfasura activitati specifice si pentru a dobandi experiente unice, inclusiv o sesiune de formare atat pentru persoanele cu handicap, cat si pentru cele fara handicap. In timpul formarii, vor fi organizate meciuri de baschet in grupuri mixte, in care persoanele care folosesc scaune cu rotile vor primi un scaun cu rotile pentru a juca, iar persoanele care nu folosesc scaune cu rotile vor fi incurajate sa incerce sa joace baschet in scaune cu rotile.

Proiectul va fi condus de Cipru, cu parteneri din Romania, Grecia si Serbia. Partenerii vor colabora pentru a promova incluziunea persoanelor cu dizabilitati in baschet, pentru a creste gradul de constientizare cu privire la problemele sociale si pentru a promova competentele digitale.

Prin intermediul acestui program, partenerii proiectului vor lucra pentru a elimina excluziunea sociala, marginalizarea, discriminarea sociala, rasismul si inegalitatile care exista astazi in societatea europeana. Proiectul are ca scop promovarea incluziunii persoanelor cu dizabilitati in baschet, nu numai in tarile partenere, ci in intreaga Europa.

In general, proiectul Inclusion of disabled people through basketball este un exemplu excelent al modului in care sportul poate aduce oamenii impreuna, poate promova incluziunea sociala si poate crea oportunitati pentru ca persoanele cu dizabilitati sa participe pe deplin in societate. Acest proiect va avea, fara indoiala, un impact semnificativ asupra vietii multor persoane, iar succesul sau va servi drept model pentru viitoarele initiative care vizeaza promovarea incluziunii in sport si in societate.

Inclusion of disabled people through basketball

Lasă un răspuns