Programul de schimb de tineri „Love Earth”, care a avut loc in perioada 16-23 martie 2023 in Rabo de Peixe, Azore, Portugalia, a fost o experienta unica si memorabila pentru toti cei implicati. Asociatia organizatoare, Pro Active Azores, impreuna cu alte organizatii partenere, au oferit o varietate de activitati pentru a instrui participantii cu privire la sustenabilitatea mediului si poluarea maritima.

Acest proiect a avut ca scop promovarea constientizarii problemelor de mediu si incurajarea participantilor sa actioneze in comunitatile lor pentru a promova sustenabilitatea. Lucrand impreuna, participantii au dobandit o mai buna intelegere a importantei pastrarii planetei noastre pentru generatiile viitoare. In timpul atelierului, participantii au invatat despre modul de viata sustenabil, poluarea maritima, inclusiv despre reciclare, compostare si reducerea materialelor plastice de unica folosinta. De asemenea, au discutat despre impactul poluarii asupra mediului marin si au explorat modalitati de a minimiza impactul lor asupra oceanului.

Serile din timpul programului de schimb de tineri au fost un moment in care participantii s-au relaxat, s-au relaxat si s-au cunoscut mai bine unii pe altii. Dupa zile lungi de activitati, ateliere de lucru si discutii, serile au oferit o pauza foarte necesara si o sansa de socializare. Participantii se adunau adesea in zonele comune ale locuintelor lor, jucand jocuri, discutand si impartasind povesti despre experientele lor.

Pe langa aceste intalniri improvizate, organizatorii au planificat si cateva evenimente formale, cum ar fi serile interculturale si spectacolele de talente. In timpul acestor evenimente, participantii isi prezentau dansurile traditionale, muzica si bucataria, oferindu-le tuturor sansa de a afla mai multe despre cultura celorlalti. Aceste seri pline de distractie au fost un punct culminant al programului si au jucat un rol semnificativ in apropierea participantilor.

„Participarea la acest program de schimb de tineri mi-a extins viziunea asupra subiectului proiectului. Nu numai ca am invatat despre sustenabilitatea mediului si despre poluarea maritima, dar am avut si sansa de a intra in contact cu oameni din tari si culturi diferite. Aceasta experienta mi-a deschis ochii asupra importantei conservarii planetei noastre si m-a inspirat sa actionez in comunitatea mea. Mi-am facut prieteni si am capatat o noua perspectiva asupra lumii. Voi pretui intotdeauna amintirile si lectiile din acest proiect.” – Calina Roncea, participant

Realizarile proiectului au fost publicate extensiv, iar organizatorii, participantii si partenerii au fost recunoscuti pentru contributia lor la succesul proiectului. Toti cei care au fost implicati si-au exprimat aprecierea si recunostinta. Cu totii anticipeaza oportunitatea de a vizita din nou aceasta tara fantastica in viitor.

Love Earth

Lasă un răspuns