Proiecte implementate de Scout Society in context Erasmus+:

 

1.Benefits of migration

Durata:11 luni (01.01.2019-30.11.2019)

Organizatii partenere: ASOCIACION JUVENIL INTERCAMBIA (Spania), LOLIVERS MAKE (Grecia), Stowarzyszenie Sztukater (Polonia)

Beneficiarii directi: 40 de tineri cu varste cuprinsa intre 14 si 20 de ani +5 lideri insotitori din 5 tari.

Rezumat proiect:

In contextul globalizarii, migratia in interiorul Europei si din afara ei a crescut si, o data cu aceasta crestere, au aparut si atitudini negative la adresa migratiei. Astfel, prezentul proiect a fost o initiativa de schimb de tineri, care si-a propus promovarea unei atitudini pozitive fata de imigranti la nivel european prin informarea cu privire la beneficiile procesului de migrare. Am atins acest scop prin informarea cu privire la motivele variatiei economiei in contextul migrarii, constientizarea beneficiilor migratiei asupra societatii si dezvoltarea de abilitati si competente esentiale pentru dezvoltarea personala, in context multicultural in randul participantilor. Acestia au fost reprezentati de 40 de tineri din Romania, Grecia, Polonia, Spania cu varste cuprinse intre 14 si 20 de ani. Activitatile desfasurate au avut la baza metode de educatie non-formala (prezentarile, dezbaterile, discutiile libere, jocurile) si au fost concepute astfel incat tinerii sa isi dezvolte o serie de abilitati si competente: comunicarea in limba engleza, competentele sociale si civice, sensibilizarea si exprimarea culturala, public speaking, lucrul in echipa, abilitatile de adaptare, de rezolvare a conflictelor si de negociere, abilitatea de autoevaluare. Grupul țintă a fost format din tinerii din tarile participante la proiect (Romania, Polonia, Grecia, Spania) care pe parcursul proiectului au deprins noi cunoștințe, competente si abilitati. Rezultatele proiectului au fost evaluate sub forma de chestionar si ulterior diseminate in comunitatile locale ale participantilor. Au fost evaluate cunostintele participantilor despre procesul de emigrare si beneficiile acestuia, parerile lor cu privire la societatea multiculturala si procesul de incluziune sociala, precum si dinamica schimbarii de atitudine fata de imigranti, pentru a documenta progresul tinerilor in urma participarii la proiect. Pe termen lung ne dorim incurajarea incluziunii sociale, a beneficiilor societatii multiculturale, precum si sa contribuim la formarea de cetateni activi si la atingerea scopurilor Strategiei Europa 2020.

 

2.Coaching for youth

Durata:12 luni (01.05.2019-30.04.2020)

Organizatii partenere: AYUNTAMIENTO DE MARACENA (Spania), HELLAS FOR US (Grecia), EURO SUD (Italia) ,CSOD (Slovenia)

Beneficiari directi: 40 de tineri ( 16-24 de ani) din 5 comunitati+5 lideri insotitori

Rezumat proiect:

Scopul proiectului a fost prevenirea intrarii tinerilor in categoria NEETs in 5 comunitati locale prin oferirea de servicii de consiliere de catre lucratori de tineret, in special coaching si mentorat consolidat.

Obiectivele proiectului au fost :

-constientizarea de catre 40 de tineri cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani a benficiilor coachingului pe o perioada de 1 an de zile;

-facilitarea continuarii studiilor/identificarii unui job pentru 40 de tineri din 5 comunitati locale pe durata unui an;

-oferirea de programe de coaching/mentorat pentru tineri de catre 5 organizatii din UE pe durata unui an.

Grupul tinta al proiectului au fost tinerii susceptibili de a intra in randurile NEETs, tinerii din grupul NEETs dar si tinerii inactivi in comunitatea locala.

Beneficiul direct al proiectului a fost oferirea de servicii de consiliere tinerilor cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani cu privire la o serie de subiecte importante pentru varsta lor (ex. continuare studiiilor, alegerea unui job/meserii, voluntariat local sau international) in cadrul a 5 comunitati europene: Maracena, Kozani, Triggiano, Ljubljana, Targu-Jiu. Pe termen lung organizatiile implicate in proiect vor promova utilizarea serviciilor de consiliere in activitati cu tinerii pentru integrarea acestora in comunitatile locale si in comunitatea europeana.

Pe durata implementarii proiectului participantii au dobandit atitudini, cunostinte si competente pe care in acest moment le utilizeaza in viata de zi cu zi, atat in ceea ce priveste latura personala, cat si cea profesionala (comunicarea in limba maternal, comunicarea in limba engleza, competente digitale, competente sociale si civice, spiritul de initiativa si antreprenoriat). Cateva din schimbarile  produse la nivel individual la nivelul tinerilor sunt urmatoarele:

-constientizarea cercului vicios reprezentat de NEETs;

– constientizarea efectelor abandonului scolar;

– depasirea prejudecatilor cu privire la consiliere sub forma de coaching/mentorat;

– cresterea gradului de implicare in comunitatea locala/organizatia de unde provin;

– responsabilizarea sociala si civica a participantilor.

 

3.Find yourself

Durata:12 luni (01.07.2019-30.06.2020)

Organizatii partenere: Odred izvidjaca pomoraca Posejdon (Croatia), CSOD (Slovenia) , Lubla (Cehia), GRUPO SCOUT ERYTEEIA (Spania)

Beneficiari directi:40 de tineri cu varsta intre 15 si 30 de ani din 5 comunitati+5 lideri insotitori

Rezumat proiect:

Prin intermediul proiectul ”Find yourself!” ne-am dorit sa ii ajutam pe participanti

sa invete cum sa aiba un stil de viata mai sanatos, luand in calcul emotionalul, fizicul si psihicul. In acest proiect i-am ghidat  ca acestia sa identifice problemele pe care le au si sa invete cum sa si le rezolve. Ne-am dorit ca ei sa stie ce trebuie sa faca pentru a avea o alimentatie mai sanatoasa, sa descopere exercitii fizice noi, cum sa faca yoga si cum sa mediteze, sa capete mai multa incredere si stima de sine, mai multa stabilitate emotionala, sa aiba grija de cei din jur si sa ii trateze egal si sa isi asume responsabilitatea civica de a duce mesajul mai departe, extinzand astfel sanatatea in randul societatilor din care acestia fac parte.

Obiectivele smart ale proiectului au fost:

-cresterea cunostintelor legate de sanatatea fizica, mentala si emotionala a omului a 40 de tineri din Cehia, Croatia, Slovenia, Spania in 10 zile;

-identificarea problemelor la nivelul fiecarui participant si gasirea motivatiei si increderii pentru rezolvarea acestora la nivelul celor 40 de tineri din Cehia, Croatia, Slovenia, Spania in 10 zile;

– responsabilizarea civica a celor 40 de tineri din Cehia, Croatia, Slovenia, Spania in 10 zile; cresterea cunostintelor despre incluziunea sociala, discrimarea, marginalizarea si inegalitatea sociala in randul oamenilor, despre cum sa le diminuam sau evitam si despre datoria fiecaruia de a face exact opusul lor, de a nondiscrimina, de a accepta si tolera diversitatea si de a-i integra si include social pe ceilalti in randul celor 40 de tineri din Cehia, Croatia, Slovenia, Spania in 10 zile.

Schimbarile care au avut loc in randul tinerilor in urma implicarii in proiect sunt urmatoarele:

-creşterea încrederii în forţele proprii si scaderea radicalizarii tinerilor

-dezvoltarea unei motivaţii de implicare în problemele civice/sociale ale comunităţii;

-imbunatatirea competenţelor lingvistice in engleza; modificarea perceptiei ce tine de acceptarea celorlalti oameni;

-schimbarea atitudinii, abordarea comportamentului tolerant, de respect şi acceptarea unei societăţi multiculturale;

-ducerea unei vieti mult mai sanatoase de catre tinerii participanti;

Impactul proiectului asupra organizatiilor dupa implementarea schimbului de tineri: -voluntari mult mai constienti de problemele de discriminare si de excludere; -acumularea experientei de a intreprinde actiuni civice; -abordarea problemelor grupurilor defavorizate cu un limbaj mult mai echilibrat, prin cunoasterea aspectelor psihologice necesare in discutia cu aceste grupuri de persoane sau in abordarea acestui subiect. ; dezvoltarea unui grup de initiativa de implicare in schimbarea atitudinii fata de persoanele marginalizate in comunitatea unde activeaza.

Impactul asupra grupului ţintă: -conştientizarea beneficiilor unei societăţi multiculturale dezvoltate; – adoptarea unei atitudini de toleranţă faţă de persoanele care vin din alte medii; -înţelegerea problemei.

 

4.Recycle for your life

Durata:11 luni (01.05.2019-31.03.2020)

Organizatii partenere:CSOD (Slovenia), VSI “VEIKLUS ZMOGUS” (Lituania), Associação dos Escoteiros de Portugal (Portugalia), Fthia in action (Grecia)

Beneficiari directi: 40 de tineri cu varste cuprinsa intre 16 si 24 de ani din 5 tari+ 5 lideri insotitori

Rezumat proiect:

Scopul proiectului: cresterea implicarii a 40 de tineri din Romania, Grecia, Portugalia, Slovenia, Lituania in reciclarea deseurilor, prin metode de educatie non-formala, pe perioada proiectului Recycle for Your Life.

Obiective:

1. Informarea cu privire la modalitatile de reciclare existente si la materialele reciclabile in randul   a  40 de tineri din Romania, Slovenia, Grecia, Lituania si Portugalia, prin metode non-formale  de          educatie, prin participarea la activitati pe durata proiectului.

  1. Constientizarea importantei reciclarii in comunitatea locala in randul a 40 tineri din Romania, Slovenia, Grecia, Lituania si Portugalia, utilizand metode non-formale de educatie, prin participarea la activitati pe durata proiectului.
  2. Dezvoltarea de abilitati si competente europene (comunicarea in limba engleza, competente sociale si civice, sensibilizarea culturala), in context multicultural, a 40 tineri din Romania, Slovenia, Grecia, Lituania si Portugalia, utilizand metode non-formale de educatie, prin participarea la activitati pe durata proiectului.

La nivelul participantilor impactul a fost semnificativ datorita acumularii a o serie de cunostinte noi despre reciclare, tinerii au adoptat o atitudine pro-reciclare in viata personala, au inceput sa se implice in diverse activitati de reciclare din comunitatea locala. Participantii si-au dezvoltat si o serie de competente cheie europene.

Din discutiile cu participantii si reprezentantii partenerilor acestia ne-au comunicat ca in ultima perioada tot mai multi cetateni din comunitatile partenere au devenit interesati de procesul de reciclare. Mai mult ca atat, datorita desfasurarii procesului de informare in comunitati, persoanele au inceput sa se implice mult mai mult in activitatile de protectia mediului. Ultimele analize arata si faptul ca a crescut procentul deseurilor reciclate.

Mai mult, la nivel national, cetatenii au constientizat cat de importanta este aprecierea culturilor europene in randul tinerilor ca urmare a implementarii proiectului si interactiunii celor 40 de tineri din cele 5 tari.

 

Numar total de tineri implicati:160+30 de lideri insotitori

Numar total de organizatii implicate:15

Numar de zile de activitate:44

 

Proiecte implementate de Scout Society in context Erasmus+ Sport:

 

1 Sport4all

Durata:12 luni (01.01.2019-31.12.2019)

Organizatii partenere: Odred izdivaca Posejdon (Croatia), Champions Factory (Bulgaria), CSOD (Slovenia), Ayuntamiento de Maracena (Spania)

Rezumat proiect:

Proiectul Sport4all si-a propuns sa incurajeze incluziunea sociala in comunitatile locale unde organizatiile partenere isi desfasoara activitatea – prin organizarea a diferitor activitati sportive.

Obiectivele principale ale proiectului au fost: incurajarea egalitatii in sport intre persoanele care provin din medii diferite; promovarea egalitatii de gen si de sanse pentru toti; incurajarea comunicarii active intre persoanele care provin din medii diferite, contribuind astfel la prevenirea excluziunii sociale si a radicalizarii a circa 1000 de persoane din cele 5 comunitati locale si promovarea sporturilor traditionale europene.

Printre evenimentele sportive care au fost organizate in cadrul proiectului se numara:

in Romania – un training course care a avut scopul de a promova sportul in comunitatile locale prin activitati desfasurate pentru tineri, subliniind avantajele pe care sportul le are asupra dezvoltarii unei comunitati, dar si o competitie europeana care s-a desfasurat timp de trei zile, unde s-a practicat ciclismul, alergare si oina. Si in celelalte tari partenere proiectului au fost organizate timp de trei zile mai multe activitati sportive, in care au fost incluse si practicarea unui sport traditional. Astfel, pe langa sporturile traditionale, in Slovenia au fost organizate drumetii si meciuri de volei, in Croatia – badminton si scoutball, in Bulgaria – drumetii cu biciclete pe munte si fotbal, iar in Spania s-au desfasurat competitii de handbal si volei.

In total, au fost implicate peste 1000 de persoane in activitatile organizare in cadrul proiectului.

 

Proiecte in care Scout Society a avut rolul de partener:

Nr.crt Nume proiect Nr.participanti implicati Tara Organizatia coordonatoare
1 8KS Competences 4 Croatia Odred izdivaca Posejdon
2 Be prepared 7 Croatia Odred izdivaca Posejdon
3 A crew for better sailing the youth work 3 Italia Associazione Eufemia
4 From Zero to Hero 4 Portugalia Omnis Factum Associação
5 Games of Trainers 3 Italia Associazione Eufemia
6 Hire me Online 3 Portugalia Association Arte.M
7 Me+Environmental Activists 5 Portugalia Bonae Sepi
8 Positiv3 Impact Video 2 Spania Promesas
9 Korfball for social inclusion 5 Turcia Bilgi ve Beceri Dernegi
10 Turn your plans into reality 10 Polonia

Centrum Współpracy Europejskiej  Młodzi

Europejczycy”

11 You(th) to change EU 5 Torino Associazione Eufemia
12 Walking through heritage 5 Croatia Odred izdivaca Posejdon
13 Youth Initiatives against local problems 8 Turcia Social Innovation and Entreprenurship Association

 

Total participanti implicati:64

 

Alte evenimente  in care Scout Society a avut rolul de organizator/partener:

Workshop -Cum poti sa lucrezi online?-Targu-Jiu

Exploring the potential for future  cooperation in the frame of Erasmus+ and ESC (Study visit) –  Luxemburg

EOE Conference: Diversity and Inclusion in Outdoor & Experiential Learning-Irlanda

Study Visit-Finlanda

 

 

 

 

 

 

Lucruri realizate in anul 2019

Leave a Reply