Misiunea: Sa promoveze dezvoltarea personala si sociala a tinerilor. Acest lucru se realizeaza prin munca voluntara care completeaza formarea formala, educationala sau profesionala. La urma urmei, voluntariatul nu inseamna doar a-i ajuta pe ceilalti – este o experienta transformatoare care modeleaza tinerii, facandu-i mai conectati, mai empatici si mai priceputi.

De ce voluntariat? Prin experiente de invatare non-formala, voluntariatul imbunatateste atat competentele profesionale, cat si cele sociale ale tinerilor. Uniunea Europeana a fost un sustinator ferm, oferind o multitudine de oportunitati de voluntariat pentru dezvoltarea integrala a tinerilor. Acest lucru, la randul sau, creeaza un efect de antrenare pozitiv de care beneficiaza atat voluntarii, cat si comunitatile lor.

Principalele repere ale proiectului:

Crearea unui mediu propice pentru voluntariat in cadrul UE.

Voluntariat de calitate prin responsabilizarea mentorilor si coordonatorilor de voluntari.

Recunoasterea eforturilor depuse de voluntari.

Evidentierea semnificatiei voluntariatului.

Invatare si formare: Proiectul se axeaza pe perfectionarea competentelor mentorilor si coordonatorilor de voluntari. Acest lucru este preconizat prin formare digitala si evaluari pe parcurs. Este o calatorie de autodescoperire, de creare a unei retele si de concretizare a potentialului.

Proiectul MP4Mentors: Vizand cinci tari partenere – Suedia, Austria, Spania, Cipru si Romania – acest proiect este pregatit sa ridice nivelul competentelor mentorilor si coordonatorilor voluntari in domenii cheie, maximizand impactul acestora.

Mp4Mentors: Imputernicirea tinerilor prin voluntariat

Lasă un răspuns