Cum este sa participi la un proiect Erasmus+? Aceasta este povestea Biancai despre experienta ei in proiectul Nature Asks for You.

De pe 22.09.2022 pana pe 30.09.2022, am avut ocazia de a fi liderul echipei din Romania in proiectul „Nature Asks for You”, care s-a desfasurat in Stuttgart, Germania.

Am facut multe activitati care implica natura si am descoperit moduri prin care ne putem regasi pe noi insine in natura. De exemplu, in primele zile, una dintre activitati a fost gasirea copacului ce ni se potriveste si vorbitul cu el despre momentele frumoase sau mai putin frumoase din viata noastra.

Ca activitate de grup, cea mai interesanta a fost plimbatul cu kayakul, unde erau foarte importante coordonarea si munca in echipa pentru a merge in directia buna.

Am avut si o zi libera, in care am putut vizita muzeul Porsche si gradina zoologica. Impreuna cu grupul am vizitat Muzeul Natural, unde ne-au fost prezentate de catre un ghid animalele si noutatile despre ele.

In plus, am reusit sa legam prietenii frumoase datorita activitatilor in echipa, precum: inregistrarea unui videoclip legat de natura, un joc in care trebuia sa ai incredere in partenerul tau pentru a merge printr-un parc cu ochii inchisi.

Cele mai bune parti ale proiectului au fost serile in care ne strangeam si ieseam impreuna.

Am avut de facut si un atelier al romanilor, unde noi am decis ca fiecare echipa sa faca o sceneta de teatru care sa includa natura, pe baza subiectelor oferite de noi, precum un om care taie un copac, un om care incearca sa culeaga floarea-soarelui, etc.

Seara traditionala a fost si ea o parte semnificativa pentru toata lumea, deoarece am invatat lucruri noi despre celelalte tari, am dansat si am cantat, dar am si gustat mancaruri traditionale.

Ma bucur foarte mult ca am avut ocazia de a participa si de afla lucruri noi despre natura si, in acelasi timp, despre mine.

Proiectul a fost co-finantat de Uniunea Europeana.

Nature Asks for You

Lasă un răspuns