Asociatia Scout Society din Targu-Jiu a desfasurat in perioada 31 martie – 6 aprilie cursul de formare din cadrul proiectului “O societate fara rasism II”, cofinantat de Uniunea Europeana.

Proiectul este implementat in perioada 21.06.2020 – 20.06.2022 in parteneriat cu organizatii din noua tari. Aceste organizatii sunt din Slovenia (DRUSTVO TABORNIKOV ROD ZELENA ROGLA), Spania (ASSOCIACION AMIGOS DE EUROPA), Turcia (Social Innovation and Entrepreneurship Association), Grecia (Fthia in action), Cehia (Silesian Society for Solidarity z.s.), Cipru (Active Cypriot Programs and European Learning Into Acceptance), Estonia (Erasmus+ Network Estonia) si Bulgaria (Iniciativi za grajdansko obshtestvo). Asociatia Scout Society din mun.Targu-Jiu, jud. Gorj este coordonatorul proiectului.

La cursul de formare au participat lucratori de tineret din cadrul a 9 organizatii care sunt partenere in procesul de implementare al proiectului.

Participantii au avut un program bine stabilit pe fiecare zi, cand s-au organizat ateliere de lucru pe tematica proiectului. Printre aceste ateliere au fost: Ce stiti despre grupurile discriminate? Suntem persoane discriminate, Eu imi cunosc drepturile, Suntem aceeasi in diferite tari, etc. De asemenea, a fost prezentata pe fiecare tara situatia migrantilor si a refugiatilor si s-a lucrat la identificarea unor solutii pentru amelioarea situatiei lor.

Toate activitatile organizate s-au axat pe combaterea discriminarii, pe promovarea valorilor comune, a incluziunii, a diversitatii si a egalitatii tinerilor in procesul de formare.

Lucratorii de tineret si-au dezvoltat si au impartasit metode non-formale care combat raspandirea rasismului si intolerantei intre tinerii care provin din tari/medii diferite. De asemenea, participantii au dobandit si o serie de cunostinte, abilitati si aptitudini, precum:
multilingvistice, de cetatenie activa, mediere si negociere, constientizare si exprimare culturala, etc.

Amintim ca scopul proiectului este de a creste gradul de acceptare si integrare in comunitate a migrantilor/ refugiatilor prin construirea unor comunitati multiculturale cu ajutorul metodelor durabile care vor fi dezvoltate de lucratorii de tineret pe durata perioadei de implementare a proiectului.O societate fara rasism II

Leave a Reply