Proiectul “Our job is on fire” a conținut un schimb de tineri care s-a desfășurat în perioada 23.11.2013 – 03.12.2013, în Komotini, Grecia. Acesta a găzduit  la centru de informare Europedirect Komotini 30 de tineri din 6 țări: Italia, Danemarca, Germania, Spania, România și Grecia. Din partea României a participat Asociația Scout Society cu 5 tineri.

Obiectivul final al proiectului a fost de a realiza un video de publicitate socială pentru a sensibiliza factorii de decizie referitor la politica pentru tineret cu privire la situația șomajului în rândul tinerilor.

Prin diverse ateliere, activități și intervenții ale experților, participanții au devenit mai conștienți față de problemele legate de șomajul în rândul tinerilor, devenind parte activă a viitorului lor și nu doar spectatori pasivi la ceea ce se întâmplă.

Astfel, în urma realizării filmulețului video acesta a fost distribuit de tineri către ong-uri, instituții pentru a sensibiliza factorii de decizie și a conștientiza situația în care se află tinerii, pentru a reacționa și a veni cu schimbări în favoarea tinerilor.

La finalul proiectului tinerii tinerii au devenit mai conștienți de problemele legate de șomaj și au acumulat competențe în vederea eliminării acestei probleme din societate, prin implicare devenind chiar și tânăr antreprenor. Participanții și-au mai dezvoltat și abilitățile tehnice, grafice – de realizare a unui video dar și a celor sociale fiindcă ei au fost înșiși actori în filmulețul realizat.

Our job is on fire

Leave a Reply