Power Out a fost un traning course care a avut loc in Korce, Albania. Organizatia coordonatoare a fost Social Innovation & Cohesion Institute.

Pentru combaterea problemei cruciale a excluziunii sociale a tinerilor, sondajele din ultimii ani constata ca, in afara de o sursa de divertisment si fitness, activitatile in aer liber sunt un instrument social si educational puternic in atingerea obiectivelor nu numai pentru dezvoltarea personala, ci si pentru pace in societate.

Activitatile in aer liber permit tinerilor sa participe activ si sa invete prin practica, deoarece invatarea necesita multa munca si exercitiu. Ele ajuta tinerii sa transforme teoria in practica, sa aiba o memorie pe termen lung mai buna si sa creeze solutii la problemele pe care le intampina in viata de zi cu zi, pe baza a ceea ce au invatat.

Prin urmare, prin activitati in aer liber putem educa tinerii despre leadership, promovam modele de urmat, promovam pacea si le oferim tinerilor speranta pentru viitor.

Power-Out a fost un proiect european pentru tineret care urmarea sa abordeze provocarile excluziunii sociale si marginalizarii tinerilor, in acelasi timp constientizarea importantei activitatilor in aer liber ca instrument la nivel mondial pentru combaterea inegalitatilor si excluziunii sociale, care sta la baza initiativei noastre concepute de tineri pentru tineri.

Tinerii care practica activitati in aer liber sunt mai putin probabil sa cada in extremism. Le faciliteaza includerea, le permite sa dobandeasca valori ca parte a procesului lor educational si le permite sa se simta parte dintr-un grup si societate.

Obiectivele proiectului Power Out au fost:

• Cresterea gradului de constientizare cu privire la importanta dialogului intercultural, a intelegerii reciproce si a tolerantei in randul tinerilor europeni de diferite origini

• Atragerea atentia asupra importantei incluziunii sociale, in special in ceea ce priveste tinerii din grupuri culturale si minoritare etnice dezavantajate

•Dezvoltarea abilitatilor tinerilor si gandirii critice pentru a deveni cetateni europeni mai activi, in forma si mai atenti la sanatate

•Incurajarea tinerilor sa sustina incluziunea, toleranta, dialogul, viata activa si sanatoasa in comunitatile lor locale

•Oferirea tinerilor cu oportunitati reduse sansa la educatie nonformala bazata pe activitati in aer liber

Power Out

Lasă un răspuns