Green Democracy Initiative este un proiect de schimb de tineri care a fost lansat cu intentia de a inspira, imputernici si unifica tanara generatie din cadrul Uniunii Europene. Avand loc in perioada 1-10 august 2023 la Targu-Jiu, Romania, initiativa promite sa fie un efort revolutionar de imbinare a valorilor democratice cu sustenabilitatea mediului.

Ce isi propune sa realizeze

1. Cresterea constientizarii mediului: Proiectul pune accentul pe educarea tinerilor cu privire la diverse practici durabile, inclusiv reducerea deseurilor, energia regenerabila, transportul ecologic si consumul responsabil.

2. Consolidarea participarii politice: Vor fi organizate ateliere, seminarii si campanii pentru a-i indemna pe tineri sa se implice activ in procesele democratice la toate nivelurile, intelegand rolul vital pe care vocea lor il joaca in modelarea societatii.

3. Incurajarea intelegrii si colaborarii interculturale: Prin incurajarea cooperarii intre diferite medii si tari, Initiativa pentru o democratie verde urmareste sa creeze o retea de tineri activisti care pot colabora in vederea atingerii unor obiective comune.

4. Alinierea la obiectivele UE in materie de tineret: Initiativa pune accentul pe obiectivele UE in materie de tineret, cum ar fi educatia de calitate, ocuparea durabila a fortei de munca, incluziunea sociala, sanatatea si bunastarea, precum si cetatenia activa.

Proiectul este cofinantat de Uniunea Europeana.

Prezentarea Green Democracy Initiative

Lasă un răspuns