Asociația Scout Society în parteneriat cu organizații din Spania, Italia, Norvegia, Portugalia, Belgia, Slovenia , implementează proiectul strategic Speaker’s Corner finanțat de Erasmus + și coordonat de OIP Posejdon din Croația. Speaker’s Corner se va desfășura pe o perioadă de 14 luni , fiind un proiect de parteneriat strategic, dezvoltare, transfer și implementare a practicilor inovatoare în domeniul cooperării intersectoriale pentru tineret.

Ideea proiectului este de a crea un exercițiu pedagogic prin intermediul căruia participanții iși vor insuși punctele forte în zona de prezentare personală și vor fi capabili să înțeleagă modul în care anumite situații pot influența viața și deciziile personale.

Scopul principal îl reprezintă dezvoltarea unui instrument pedagogic și educațional prin care va fi promovată toleranța, libertatea de exprimare și respectul față de opiniile altor persoane. De asemenea, proiectul urmărește încurajarea participării active a partenerilor în procesele democratice și contribuie la sporirea calității vieții în comunitățile locale . Proiectul are ca scop să sensibilizeze participanții și să îi ajute să înțeleagă mai bine problemele actuale ale societății; criza actuală a refugiaților, creșterea discrepanței dintre săraci și bogați, includerea persoanelor cu handicap în activitățile zilnice etc.

În luna decembrie în orașul Split din Croația, a avut loc prima întâlnire organizată în cadrul proiectului la care au participat 2 reprezentanți din partea fiecărei organizații partenere .În cadrul acestei activități au fost stabilite toate informațiile necesare pentru faza de testare a jocului/exercițiului .
Prima variantă a exercițiului a fost testată pe 18 februarie in Targu Jiu de către Scout Society împreună cu 70 de tineri de la cercetași și diverse ONG-uri din comunitatea locală. Pe baza feedback-ului primit s-a derulat a doua intâlnire de lucru în Slovenia ,în luna martie , stabilindu-se modul în care se va imbunătați calitatea jocului , urmând ca fiecare țară să efectueze a doua etapă de testare.
A doua etapă de testare a jocului s-a realizat pe 29 aprilie în Târgu Jiu de Asociația Scout Society împreună cu voluntarii organizației și tinerii dornici să participe la eveniment, aceștia exprimând-și opiniile referitoare la îmbunătățirea exercițiului.
Ultima vizită de lucru va avea loc în luna mai in Croația, fiind dedicată stabilirii detaliilor finale și începerea activității propriu-zise de producție .


Proiect Speaker's Corner

Leave a Reply