In perioada urmatoare, Asociatia Scout Society pregateste implementarea urmatoarelor proiecte finantate prin programul Erasmus+:

  1. O societate fara rasism II

        Proiectul “O societate fara rasism II” va fi implementat in perioada 21.06.2020 – 20.08.2021

        In perioada 10 – 15 aprilie 2021, alaturi de organizatiile partenere din Cipru, Slovenia, Turcia, Cehia, Spania, Grecia, Estonia si Bulgaria va fi implementata la Targu Jiu, mobilitatea pentru lucratorii de tineret, unde vor fi implicati 29 de persoane din cele 9 tari.

        Scopul proiectului este de a creste gradul de acceptare si integrare in comunitate a migrantilor/refugiatilor prin construirea unor comunitati multiculturale cu ajutorul metodelor durabile care vor fi dezvoltate de lucratorii de tineret pe durata celor 7 luni de implementare a proiectului.

        Proiectul isi propune sa promoveze beneficiile unei societati multiculturale si drepturilor fundamentale/universale, europene, sa majoreze gradul de acceptare si integrare in societate a migrantilor/ refugiatilor prin activitatile intreprinse de catre lucratorii de tineret in fiecare comunitate locala ca urmare a demersurilor studiate in timpul training course-ului; dar sa si incurajeze dezvoltarea unor parteneriate solide intre lucratorii de tineret in vederea implementarii unor proiecte Erasmus+ de o calitate inalta.

        Ca urmare a implementarii proiectului ne asteptam la modificarea atitudinilor si insusirea unor noi perceptii pozitive fata de rezolvarea situatiilor discriminatorii; la insusirea comportamentului tolerant si promovarea acestuia in comunitate, in activitatile care vor urma a fi organizate; la cresterea nivelului de înţelegere a ideilor problematice ce tin de scopul proiectului: migratie, refugiati, rasism, discriminare, drepturile omului, etc.

  2. Speak your mind!

  The project “Speak your mind! will be implemented between 01.03.2020 – 31.12.2021. The main activity will be a youth exchange between 03 – 10.09.2021, where 60 participants from 5 countries will be involved, Czech Republic, Italy, Poland, Greece, Romania.

       “Speak your mind” este un schimb de tineri conceput pentru a oferi tinerilor sansa de a învata cum sa-si faca vocea auzita in orice situatie, printr-o abordare creativa, interactiva si deschisa, care sa duca la descoperirea potentialului lor de a fi buni oratori si dezvoltarea unui dorinte de a se autodepasi.

       Activitatile se vor concentra pe dezvoltarea abilitatilor de comunicare in randul tinerilor europeni, prin aducerea acestora intr-un mediu multicultural si implicarea lor in activitati care ar spori dezvoltarea de sine.

       Proiectul isi propune dezvoltarea competentelor de comunicare a participantilor, constientizarea beneficiilor comunicarii precum si modul in care acestia pot valorifica aceasta competenta atat personal, cat si profesional; promovarea valorilor: diversitate, incluziune sociala si multiculturalism folosind metode nonformale; cresterea stimei de sine a participantilor prin incurajarea acestora sa se exprime, etc.