In perioada urmatoare, Asociatia Scout Society pregateste implementarea urmatoarelor proiecte finantate prin programul Erasmus+:

  1. O societate fara rasism II

        Proiectul “O societate fara rasism II” va fi implementat in perioada 21.06.2020 – 20.03.2022

        In perioada 06-12 noiembrie 2021, alaturi de organizatiile partenere din Cipru, Slovenia, Turcia, Cehia, Spania, Grecia, Estonia si Bulgaria va fi implementata la Targu Jiu, mobilitatea pentru lucratorii de tineret, unde vor fi implicati 29 de persoane din cele 9 tari.

        Scopul proiectului este de a creste gradul de acceptare si integrare in comunitate a migrantilor/refugiatilor prin construirea unor comunitati multiculturale cu ajutorul metodelor durabile care vor fi dezvoltate de lucratorii de tineret pe durata celor 21 luni de implementare a proiectului.

        Proiectul isi propune sa promoveze beneficiile unei societati multiculturale si drepturilor fundamentale/universale, europene, sa majoreze gradul de acceptare si integrare in societate a migrantilor/ refugiatilor prin activitatile intreprinse de catre lucratorii de tineret in fiecare comunitate locala ca urmare a demersurilor studiate in timpul training course-ului; dar sa si incurajeze dezvoltarea unor parteneriate solide intre lucratorii de tineret in vederea implementarii unor proiecte Erasmus+ de o calitate inalta.

        Ca urmare a implementarii proiectului ne asteptam la modificarea atitudinilor si insusirea unor noi perceptii pozitive fata de rezolvarea situatiilor discriminatorii; la insusirea comportamentului tolerant si promovarea acestuia in comunitate, in activitatile care vor urma a fi organizate; la cresterea nivelului de înţelegere a ideilor problematice ce tin de scopul proiectului: migratie, refugiati, rasism, discriminare, drepturile omului, etc.

  2. Speak your mind

          Proiectul „Speak your mind!” va fi implementat în perioada 01.03.2020 – 31.12.2021. Activitatea principală va fi un schimb de tineri în perioada ce ca avea loc 03 – 10.09.2021, unde vor fi implicați 60 de participanți din 5 țări, Cehia, Italia, Polonia, Grecia, România.

       “Speak your mind” este un schimb de tineri conceput pentru a oferi tinerilor sansa de a învata cum sa-si faca vocea auzita in orice situatie, printr-o abordare creativa, interactiva si deschisa, care sa duca la descoperirea potentialului lor de a fi buni oratori si dezvoltarea unui dorinte de a se autodepasi.

       Activitatile se vor concentra pe dezvoltarea abilitatilor de comunicare in randul tinerilor europeni, prin aducerea acestora intr-un mediu multicultural si implicarea lor in activitati care ar spori dezvoltarea de sine.

       Proiectul isi propune dezvoltarea competentelor de comunicare a participantilor, constientizarea beneficiilor comunicarii precum si modul in care acestia pot valorifica aceasta competenta atat personal, cat si profesional; promovarea valorilor: diversitate, incluziune sociala si multiculturalism folosind metode nonformale; cresterea stimei de sine a participantilor prin incurajarea acestora sa se exprime, etc.

3. Sport Sense

      În perioada 01.01-31.12.21 Asociația Scout Society, implementează proiectul “Sport Sense”, co-finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+ Sport.

     SportSense va implica 5 organizații din diferite țări, precum Budapest Association for International Sports din Ungaria, Mountain Sport Club Azot din Macedonia de Nord,  WSBINOZ din Polonia,  Asociația Scout Society din România și un partener din Portugalia.

     Scopul proiectului este de a crea o conexiune prin intermediul sportului între societate și comunitățile de personae cu dizabilități de vedere.

    Mai multe informații se regăsesc pe website-ul proiectului http://sportsense.scoutsociety.ro/ .

4. Restart Sport Engine in EU

    În perioada 01.01-31.12.21 Asociația Scout Society, implementează proiectul “Restart Sport Engine in EU”, co-finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+ Sport.

     Restart Sport Engine in Eu va implica 5 organizații din diferite țări, precum BIEDRUBA “LSII DIREKTORU PADOME” din Letonia, FONDATION ALICE MILIAT din Franța, AJUNTRAMENT BENIGANIM din Spania, KOINONIKI ANAPTYKSI NEON / K. A. N. E. din Grecia și Asociația Scout Society din România.

     Obiectivele proiectului sunt:

-dezvoltarea abilităților a 800 de persoane care folosesc sportul în activitățile organizate în 5 comunități din Uniunea Europeană în termen de 12 luni;

-creșterea abilităților a 25 de persoane (antrenori, formatori, personal al ONG – urilor și a voluntarilor sportivi)de a dezvolta modalități inovatoare de utilizare a sportului pentru a  contribui la procesul de evoluție termen lung a comunităților locale;

-repornirea activităților sportive în Europa după Covid19 și mobilizarea cetățenilor de a face sport și în context pandemic;

-elaborarea unui film despre dezvoltarea abilităților folosind SPORTUL

    Mai multe informații se regăsesc pe website-ul proiectului http://restart.scoutsociety.ro/ 

5. Coaching for youth 2.0

       În perioada 01.10.2020-30.12.2021 se implementează proiectul “Coaching for youth 2.0”

      Scopul proiectului este reducerea numarului de  tineri din categoria NEETs in 9 tari din UE
      OBIECTIVE:
1. Cresterea capacitatii a 27 de lucratori de tineret de a oferi servicii de coaching tinerilor cu oportunitati reduse (ex.
NEETs) pe durata proiectului
2. Cresterea oportunitatilor de angajare a min. 270 de tineri din 9 tari din Europa pe parcursul a 9 luni
3. Dezvoltarea unui nou program de coaching de catre 9 org. din UE pe parcursul a 9 luni

     Grupul tinta al proiectului sunt tinerii susceptibili de a intra in randurile NEETs, tinerii din grupul NEETs dar si tinerii inactivi in comunitatea locala.
     Beneficiul direct al proiectului este oferirea de servicii de consiliere tinerilor cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani cu privire la o serie de subiecte importante pentru varsta lor (ex. continuare studiiilor, alegerea unui job/meserii, voluntariat local sau international) in cadrul a 9 comunitati europene:
Maracena, Ljubljana, Targu-Jiu, Torino, Kırklareli, Thesaloniki, Szeged, Ostrava, Funchal. Pe termen lung organizatiile implicate in proiect vor promova utilizarea serviciilor de consiliere in activitati cu tinerii pentru integrarea acestora in comunitatile locale si in comunitatea europeana.