In perioada urmatoare, Asociatia Scout Society pregateste implementarea urmatoarelor proiecte finantate prin programul Erasmus+:

 


1. Rural Business Innovation Hub

Durata: 2 ani

Parteneri:5 organizatii si companii din Slovenia, Portugalia, Slovacia, Croatia,

Ne propunem sa construim si sa promovam competente antreprenoriale in randul tinerilor din mediulrural, pornind de la o atitudine antreprenoriala, aplicand-o la solutii la provocarile societatii de astazi.

Obiective:
* Cresterea nivelului de competente antreprenoriale in randul tinerilor (18-30 ani) din 6 zone rurale
* Incurajarea dezvoltarii a 6 comunitati rurale si crearea de oportunitati pentru o viata mai buna
* Crearea constientizarii cu privire la importanta alfabetizarii antreprenoriale in randul tinerilor
* Documentarea/demonstrarea utilitatea unui HUB de inovare in afaceri in extindereaoportunitatilor pentru tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani din zonele rurale


2. The World Is My Workplace

Durata: 1 an

Parteneri:2 organizatii din Portugalia si Bulgaria

Proiectul isi propune sa dezvolte in randul tinerilor in special cei proveniti din mediul rural,competentele necesare pentru a lucra de la distanta si a-si dezvolta o cariera in mediulonline

Activitati planificate:workshopuri pentru dezvoltarea competentelor antreprenoriale,sesiuni de networking intre companii din comunitatea locala si tineri, traininguri.


3. Conectivitate digitala pentru tineri

Durata: 1 an

Proiectul va fi implementat in comunitatea locala (Targu-Jiu) dar si in comunitatile rurale adiacente pentru acontribui la cresterea gradului de accesibilitate la echipamente TIC (laptop, desktop, smartphone) a copiilor sitinerilor, in special cei cu oportunitati reduse. Proiectul promoveaza reciclarea si reutilizarea obiectelor care numai functioneaza corespunzator, in acest caz fiind vorba de echipamente IT. Tabelete, telefoane, laptopuri,desktopuri ce vor avea probleme de functionalitate vor fi reparate/reconditionate si vor fi distribuite catre noi utilizatori.


4. Sa digitalizam generatii!

Durata: 1 an

Proiectul isi propune sa creasca capacitatea adultilor de a folosi resursele digitale. Prin intermediul activitatilor planificate ne dorim sa dezvoltam comunitatea locala iar persoanelor adulte, in special celor din zonele rurale – sa le fie creat un spatiu favorabil pentru digitalizare. Ne dorim ca adultii din comunitatea locala sa se afle in siguranta in mediul online si sa cunoasca instrumentele de protectie.

In rezultat, ne asteptam ca prin intermediul activitatilor desfasurate in proiect, sa crestem capacitatea de angajare adultilor si sa construim comunitati/regiuni incluzive.


5. De la om la om

Durata: 1 an

Scopul proiectului este de a crește gradul de incluziune a persoanelor cu oportunități reduse din Romania in viata sociala a acesteia. Prin activitatile implementate ne propunem sa fim vocea celor fara de voce. Astfel, vrem ca prin această inițiativă dorim să inspirăm și alte inițiative și astfel să aducem speranță persoanelor cu oportunități reduse.

La final vom aveam o serie de 12 interviuri cu oameni cu oportunitati reduse, adaptate cu text, video și audio.


6. Youth Escape Covid

Durata: 2 ani

Prin propunerea noastra de proiect contribuim la dezvoltarea instrumentelor de lucru pentru tineret care pot aborda o multitudine de probleme (de exemplu, angajarea,participarea activa, stimularea creativitatii, dezvoltarea durabila, incluziunea sociala prin arte, imbunatatirea abilitatilor digitale, promovarea antreprenoriatului, stimulareadomeniilor creative).

Toate acestea vor imbraca forma unui escape room mobil ce va fi mutat din comunitate in comunitate pentru a facilita implicarea tinerilor din mediul rural in activitati de educatienon-formala.


7. Restart Sport Engine in EU

Durata: 1 an si 6 luni

Parteneri:4 organizatii din Spania, Letonia, Franta si Grecia

Prin intermediul proiectului ne dorim sa demonstram ca este inca sigur sa faci sport daca iti schimbimentalitatea si daca faci anumite sporturi ,cu mici adaptari si inovatii. Ne dorim sa impulsionamactivitatile sportive cel putin in cele 5 comunitati participante la proiect, sa fim un exemplu pentru altecomunitati si pentru alte organizatii sportive si cluburi sportive.


8. Sport Sense

Durata: 1 an si 6 luni

Parteneri:4 organizatii din Ungaria, Portugalia, Polonia, Macedonia

Ne dorim sa imbunatatim colaborarea oamenilor din comunitate prin crearea deevenimente sportive pentru persoane cu deficiente de vedere, construind astfel o puntede legatura intre aceasta categorie de oameni si restul comunitatii.


9. O societate fara rasism II

Perioada: 21.06.2020-20.03.2022

Parteneri: 8 organizatii din Cipru, Slovenia, Turcia, Cehia, Spania, Grecia, Estonia si Bulgaria

Proiectul isi propune sa promoveze beneficiile unei societati multiculturale si drepturilor fundamentale/universale, europene, sa majoreze gradul de acceptare si integrare in societate a migrantilor/ refugiatilor prin activitatile intreprinse de catre lucratorii de tineret in fiecare comunitate locala ca urmare a demersurilor studiate in timpul training course-ului; dar sa si incurajeze dezvoltarea unor parteneriate solide intre lucratorii de tineret in vederea implementarii unor proiecte Erasmus+ de o calitate inalta.


10. Alte proiecte

Cycle!2 whells-promovarea mersului pe bicicleta
Outdoor sports in nature for skills development-promovarea activitatilor sportive in aer liber
TRIM-promovarea sporturilor traditionale
Hospitality-promovarea sportului in randul persoanelor cu nevoi speciale