În perioada următoare ,Asociația Scout Society pregătește implementarea următoarelor proiecte finanțate prin programul Erasmus+:

“Fii activ! Invață fără frontiere” înglobează un stagiu de voluntariat pe o perioadă de 9 luni, care va avea loc în Târgu-Jiu și vor fi implicați 4 voluntari cu vârste cuprinse între 18-35 de ani din organizațiile partenere din Portugalia și Spania : GEOCLUBE-ASSOCIACAO JUVENIL DE CIENCIA NATUREZA E AVENTURA ,respectiv GRUPO SCOUT ERYTEEIA.
Necesitatea derulării proiectului o reprezintă rata ridicată a șomajului în orașe precum Gondomar și San Fernando . Acest stagiu de voluntariat va ajuta participanții să acumuleze o experiență internațională care poate fi ulterior inclusă în CV fiind considerată experiență în muncă.
Proiectul încurajează implicarea activă a tinerilor în activități de voluntariat , aceștia urmând să deprindă abilitățile necesare pentru a socializa și comunica într-o limbă străină prin intermediul cursurilor de învățare organizate în cele 5 școli (Școala Gimnazială Arcani, Școala Gimnazială Runcu, Colegiul Național Spiru Haret, Colegiul Național Tudor Vladimirescu ,Școala Generală Alexandru Ștefulescu) ,dar și în instituții specializate în activități extrașcolare (Palatul Copiilor, Biblioteca Județeană, grupul de cercetași “Ecaterina Teodoroiu”).
Metodele folosite în cadrul stagiului de voluntariat vor fi în principal metode de educație non-formală.

Proiectul “O societate fără rasism” are drept scop principal creşterea nivelului de acceptare şi integrare în societate a migranţilor/refugiaţilor .
Perioada de desfășurare este 01.04.2018 – 31.03.2019 şi include ca activitate principală schimbul de tineri care va avea loc între 13-20 iulie 2018.
Cele 7 organizații partenere INNOVAFORM KOZHASZNU NONPROFIT KFT (Ungaria), Odred izvidjaca pomoraca Posejdon (Croația), Unique projects (Lituania),Ideamo ( Italia) ,Eurojeunesse(Franța) ,Praxis (Grecia),Scout Society (România) vor reuni prin intermediul proiectului un grup de 56 de tineri.
Activitățile propuse au ca scop ințelegerea conceptului de rasism ,implicarea tinerilor în procesul integrării migranților în societate,dezvoltarea unei societăți culturale în care fiecare membru iși cunoaște drepturile .
Pentru a demonstra competenţele și abilităţile dobândite vom încuraja participanţii să realizeze mici înregistrări video din timpul activităţilor sau la sfărşitul zilei.

Proiectul “Diversity Flow” va fi implementat ca urmare a intensificării fenomenului de xenofobie și are drept scop promovarea diversității culturale ca și mijloc de dezvoltare a Uniunii Europene în rândul tinerilor participanți.
Xenofobia poate fi inteleasă ca fiind teama irațională de tot ce este necunoscut: locuri,oameni ,cultură etc.
Proiectul este structurat în două etape : Vizita de pregătire ( 20-22 aprilie 2018) și schimbul de tineri (18-26 august 2018) .Aceste etape vor reuni in primă fază 5 lideri și 5 participanți din organizațiile partenere : CAREER DEVELOPMENT AND TRAINING ASSOCIATION (Bulgaria), Stowarzyszenie Sztukater (Polonia), GEOCLUBE-ASSOCIACAO JUVENIL DE CIENCIA NATUREZA A AVENTURA (Portugalia), Unique projects (Lituania), Scout Society (România). A doua activitate din proiect va aduna 45 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 23 de ani din cele 5 țări participante.
Prin intermediul activităților desfășurate în cadrul proiectului, tinerii vor conștientiza efectele negative ale xenofobiei și se vor implica în activitățile de combatare a acestui amplu fenomen .Aceștia își vor dezvolta competențele lingvistice ,vor schimba informații referitoare la cultura și tradițiile țărilor din care provin și vor dobândi abilități de a lucra în echipă.