
Proiectul RECOVER: European Youth for a Green Recover este o initiativa inovatoare si importanta care vizeaza abordarea problemei somajului in randul tinerilor prin promovarea antreprenoriatului ecologic. Avand in vedere ca rata somajului in randul tinerilor din Europa este de 14,9%, acest proiect este oportun si foarte necesar, in special in urma pandemiei COVID-19, care a agravat problema.
Proiectul isi propune sa doteze tinerii si lucratorii/formatorii din domeniul tineretului cu instrumentele, competentsele si cunostintele necesare pentru a contribui la o revenire sustenabila si ecologica in urma crizei socio-economice actuale. Printre obiectivele proiectului se numara formarea tinerilor pentru a deveni educati in domeniul mediului si pentru a dezvolta abilitati si competentse in domeniul tehnologiilor ecologice si digitale, dezvoltarea perceptiei tinerilor cu privire la antreprenoriatul ecologic si sprijinirea lucratorilor/formatorilor de tineret pentru a-si adapta formarea in conformitate cu tematica competentelor de educatie ecologica, antreprenoriat ecologic si tehnologii digitale ecologice.
Proiectul este, de asemenea, conceput pentru a sensibiliza tinerii si lucratorii/formatorii din domeniul tineretului cu privire la oportunitatile de angajare ecologice si pentru a le oferi oportunitati de angajare prin promovarea antreprenoriatului in cadrul eforturilor de tranzitie ecologica. Setul de instrumente interactive online RECOVER, conceput de parteneriatul proiectului, include un instrument de evaluare a competentelor si cunostintelor privind antreprenoriatul si economia ecologica si utilizarea tehnologiilor digitale in medii durabile. Proiectul include, de asemenea, o campanie inovatoare de etica de mediu RECOVER, care vizeaza stabilirea unei atitudini ecologice in randul tinerilor si al lucratorilor/formatorilor de tineret.
Proiectul RECOVER: European Youth for a Green Recover reprezinta un pas important in abordarea somajului in randul tinerilor prin promovarea antreprenoriatului ecologic si prin contributia la eforturile de tranzitie ecologica ale UE. Prin echiparea tinerilor si a lucratorilor/formatorilor din domeniul tineretului cu instrumentele si cunostintele necesare pentru a contribui la o redresare durabila si ecologica, proiectul contribuie la crearea unui viitor mai bun pentru Europa si pentru lume.
Proiectul este cofinantat de Uniunea Europeana.
Parteneri:
Centre for Education and Entrepreneurship Support Poland
KAINOTOMIA & SIA EE Greece
Fo.Ri.Um. società cooperativa Italy
Asociación Valencia Inno Hub Spain
FUTURE IN PERSPECTIVE LIMITED