Training cursul din cadrul proiectului “Red card to racism” s-a desfasurat in perioada 7-14 martie 2022 in Fuente de Piedra, Malaga, Spania.

In cadrul acestuia au participat lucratori de tineret din Franta, Spania, Romania, Turcia, Portugalia, Ungaria si Macedonia de Nord.

La curs au participat doi membri din cadrul Asociatiei Scout Society, care au reprezentat Romania.

Evenimentul a fost organizat in contextul cresterii numarului de situatii discriminatorii. Activitatile organizate au fost orientate si spre constientizarea publicului intr-un mod eficient pentru a reduce discriminarea si violenta in cadrul evenimentelor sportive.

Astfel, au fost abordate probleme precum discriminarea si rasismul in sport si oferirea lucratorilor de tineret care activeaza in asociatii ce organizeaza activitati sportive sau in zone mixte cultural – a unui set de instrumente pe care le pot folosi in activitatile organizate pentru tineri.

Principalele obiective ale proiectului au fost urmatoarele:

1. Identificarea a mai multor de comportamente de rasism care se pot dezvolta in lumea evenimentelor sportive.

2. Promovarea initiativelor si proiectelor privind sanctiunile, prevenirea si educatia pentru a aborda problemele rasismului in sport.

3. Realizarea schimburilor de experienta, bune practici si dezvoltarea instrumentelor metodologice care au legatura cu fair-play-ul in sport.

4. Crearea campaniilor de constientizare in vederea combaterii rasismului in sport.

5. Crearea unei retele de organizatii angajate sa elaboreze un plan de abordare a problemei rasismului in orice domeniu, care sa conduca la dezvoltarea unor proiecte viitoare care sa promoveze, de asemenea, efortul de a lupta impotriva acestui tip de discriminare.Red card to racism

Leave a Reply