Roots” a fost un proiect minunat care a avut loc in Gran Canaria. Proiectul a fost intr-un oras mic numit Valsequillo, îinconjurat de casute albe, campuri de capsuni si oameni draguti care ne-au primit in comunitatea lor de parca ne cunosteau de ani de zile. Am stat pe varful unui deal la 23 de minute de mers pe jos de Valsequillo, unde puteai vedea intregul peisaj uluitor din jur si unde vantul era uneori atat de puternic incat simteai ca ar trebui sa pui pietre in buzunar pentru orice eventualitate.

Scopul proiectului a fost sa ne prezentam propriile traditii si obiceiuri, largind astfel orizonturile. Intrucat tema era atat de generala, ne-am putut educa unii pe altii sub forma de cultura, muzica, obiceiuri, mancare, dans si diverse jocuri.

Cele mai memorabile momente din proiect au fost:
O vizita in Las Palmas, unde grupul spaniol a organizat o „vanatoare de comori” pentru noi. Scopul vanatorii de comori a fost sa descoperim diferite atractii din Las Palmas si sa vorbim cu localnici pentru a face o poza la fiecare atractie.

De asemenea, nu putem uita petrecerile noptea si compania celuilalt, care au facut acest proiect atat de memorabil. Serile au fost petrecute jucand, dansand si impresionand.

In ziua prezentarii tarilor, am aflat cum vad alte nationalitati tarile fiecaruia. La proiect au participat Spania, Slovacia, Estonia, Polonia si Romania. Pentru multi, participarea la schimbul de tineri a fost pentru prima data ai a fost extrem de placut sa vedem cum toti participantii au gasit un limbaj comun inca din prima zi si au comunicat extrem de bine. Sunt atat de multe imagini si emotii de impartasit.

Proiectul a depasit toate asteptarile noastre si suntem din nou mai bogati in cunostinte dupa experienta!

Roots

Lasă un răspuns