În perioada 01.01.2022 – 01.01.2024, Asociația Scout Society a implementat proiectul de parteneriat strategic “Rural Business Innovation Hub”, împreună cu parteneri din Slovenia (SMART IDEA Igor Razbornik s.p. și Better Future, poslovno svetovanje, Ksenija Strazisnik s.p.), Portugalia (JumpIN Hub – Associação para a Inovação e Empreendedorismo), Croația (MP Enterprise d.o.o.), Slovacia (YOUTHFULLY YOURS SK).

Proiectul a contribuit la rezolvarea lipsei educației antreprenoriale în zonele rurale. Scopul acestui proiect a fost de a construi și promova competențele antreprenoriale în rândul tinerile din mediul rural, pornind de la o atitudine antreprenorială aplicată la soluțiile provocărilor societății de astăzi.

În timpul proiectului au existat mai multe întălniri, unde au participat reprezentanții organizațiilor partenere. În cadrul acestora s-au discutat toate aspectele ce au ținut de implementarea proiectului și rezultatele proiectului.

A fost creat site-ul proiectului, unde se găsește broșura de bune practici ce conține o colecție de bune practici pentru dezvoltarea afacerilor de succes din mediul rural și informații conexe, conținutul educațional pentru antreprenoriatul tinerilor și The Digital Hub o platformă dinamică concepută pentru a oferi acces facil la resursele online pentru tinerii din zonele rurale.

Acesta poate fi accesat la  https://rbih.scoutsociety.ro/ 

“Rural Business Innovation Hub” a apărut din necesitatea de a încuraja antreprenoriatul în zonele rurale ca urmare a dificultăților cu care se confruntă comunitățile din sate.

 

Proiectul este co-finanțat de Uniunea Europeană.

Rural Business Innovation Hub - a revigorat antreprenoriatul

Lasă un răspuns