Am inceput un nou proiect care vizeaza promovarea competentelor antreprenoriale in randul tinerilor din mediul rural, pornind de la o atitudine antreprenoriala aplicata la solutiile provocarilor societatii de astazi.

In perioada 01.01.2022 – 01.01.2024, implementam proiectul de parteneriat strategic “Rural Business Innovation Hub”, impreuna cu parteneri din Slovenia (SMART IDEA Igor Razbornik s.p. si Better Future, poslovno svetovanje, Ksenija Strazisnik s.p.), Portugalia (JumpIN Hub – Associação para a Inovação e Empreendedorismo), Croatia (MP Enterprise d.o.o.), Slovacia (YOUTHFULLY YOURS SK). Proiectul este co-finantat de Uniunea Europeana.

Acest proiect a aparut din necesitatea de a incuraja antreprenoriatul in zonele rurale, unde este deosebit de dificil pentru tineri sa invete despre acest subiect si sa aiba  oportunitati de a incepe si de a dezvolta o afacere la fel ca intr-un oras.

Proiectul isi propune:
-sa creasca nivelul de competente antreprenoriale in randul tinerilor (18-30 de ani) din 6 comunitati locale;
-sa incurajeze dezvoltarea a 6 comunitati rurale si crearea oportunitatilor pentru o viata mai buna;
-sa faciliteze constientizarea de catre tinerii cu varsta cuprinsa intre 18-30 de ani a importantei alfabetizarii antreprenoriale;
-sa documenteze/demonstreze utilitatea unui centru de inovare in afaceri pentru extinderea oportunitatilor pentru tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani din zonele rurale.

Primele rezultate ale proiectului vor fii: o brosura care va contine o colectie de bune practici pentru dezvoltarea afacerilor de succes din mediul rural si un material care va avea continut educational pentru antreprenoriatul tinerilor din mediul rural.

Rural Business Innovation Hub

Lasă un răspuns