Proiectul „RURAL5GROWTH: Youth rural entrepreneurial based on ICT” provine din necesitatea combaterii somajului in randul tinerilor si a depopularii rurale in Europa.

Somajul in randul tinerilor este o problema cu care se confrunta in prezent multe teritorii rurale din Uniunea Europeana din cauza lipsei de investitii, infrastructura si resurse care sa asigure populatiei sale facilitatile necesare pentru a gasi un loc de munca. De asemenea, o alta provocare pentru teritoriile rurale este ca multi dintre tinerii lor isi parasesc casele pentru a studia in alte orase, iar in marea majoritate a cazurilor, aceasta populatie nu se intoarce la locul natal. Aceasta problema genereaza depopularea acestor municipii si nu exista o schimbare de generatie, facand ca piramida varstelor sa imbatraneasca rapid.

Solutia noastra impotriva acestor probleme este prin formarea in antreprenoriat digital si noile tehnologii pentru relocarea muncii in zonele rurale, astfel incat tinerii sa poata lucra de la distanta in formule de antreprenoriat dar si pentru alte companii din municipiul lor in orice alt loc din lume.

In cadrul proiectului, participantii au invatat prin metode educationale non-formale despre utilizarea noilor tehnologii si cum sa aplice aceste cunostinte in cautarea unui loc de munca sau sa-si promoveze antreprenoriatul.

Activitatile desfasurate s-au concentrat pe diferite teme din TIC aplicate angajarii la distanta: Formule de lucru inteligent, tehnici si instrumente de productivitate la distanta, retele sociale pentru cautarea unui loc de munca, formule de antreprenoriat si “vanzarea” sociala sau marketingul online de produse locale, printre altele.

Tarile care au participat la proiect au fost Spania, Romania, Republica Macedonia de Nord, Franta, Letonia, Tarile de Jos.

RURAL5GROWTH: Youth rural entrepreneurship based on ICT

Leave a Reply