Proiectul SAFEHIKE este conceput pentru a educa si a informa drumetii si profesionistii din domeniul montan cu privire la protocoalele si tehnicile de siguranta adecvate necesare pentru drumetii. Proiectul este sustinut de programul Erasmus+ Sport si este deschis atat drumetilor amatori, cat si ghizilor montani profesionisti.

Participantii la proiectul SAFEHIKE vor invata despre instrumentele si echipamentele necesare pentru a calatori in siguranta pe munte, inclusiv despre instrumentele de navigatie, prognoza meteo si procedurile de raspuns in caz de urgenta. In plus, acestia vor fi instruiti cu privire la modul in care sa evalueze corect riscurile si sa ia decizii in situatii potential periculoase.

Scopul final al proiectului SAFEHIKE este de a creste gradul de constientizare a problemelor de siguranta nu numai in randul persoanelor active, ci si al publicului larg. Prin participarea la proiect, persoanele vor fi mai bine echipate pentru a face fata oricarei situatii cu care se pot confrunta in timpul unei drumetii.

In general, proiectul SAFEHIKE este o initiativa importanta pentru toti cei care iubesc activitatile in aer liber si doresc sa fie pregatiti pentru orice situatie in timpul unei drumetii. Indiferent daca sunteti un drumet amator sau un ghid montan profesionist, cunostintele si abilitatile dobandite prin intermediul acestui proiect va vor ajuta sa va mentineti in siguranta si va vor da increderea necesara pentru a aborda trasee montane mai dificile.

SafeHike

Lasă un răspuns