Primul curs de formare din cadrul proiectului „SafeHike” a fost finalizat cu succes. Acest curs a fost conceput pentru a dota participantii cu notiunile si abilitatile necesare pentru a naviga eficient in situatii de urgenta.

Cursul s-a axat pe dezvoltarea abilitatilor participantilor in materie de orientare, citire a hartilor si navigatie, precum si pe abilitatile acestora de a lua decizii informate in situatii de urgenta. Participantii au fost invatati sa navigheze folosind diferite tipuri de harti si echipamente si au aflat cum sa utilizeze busole, dispozitive GPS si alte instrumente de navigatie.

Pe langa pregatirea practica in domeniul orientarii, participantii au primit, de asemenea, instruire teoretica in ceea ce priveste planificarea si gestionarea interventiilor de urgenta. Partea practica a formarii a constat intr-o drumetie montana in Innsbruck. Drumetia a oferit participantilor ocazia de a-si exersa abilitatile de orientare.

Cursul de formare a reprezentat un pas important in directia crearii unei echipe capabile si eficiente de interventii in situatii de urgenta, care sa poata oferi sprijin in situatii de urgenta. Asteptam cu nerabdare urmatorul curs de formare din cadrul proiectului si dezvoltarea continua a capacitatilor noastre de raspuns in situatii de urgenta.

SafeHike: Orienteering in emergency situations

Lasă un răspuns