Experiența acestui schimb de tineri ce s-a desfășurat între 24 octombrie și 1 noiembrie în Larnaca, Cipru, a fost una cu adevărat deosebită. Cu ajutorul atât al asociației organizatoare a proiectului, Active Zone Outdoor, cât și a celorlalte organizații partenere, participanții au beneficiat de o varietate de activități menite să îi instruiască în legătură cu teme legate de sănătatea mintală, activități sportive și activități de team-building și treasure hunting.

Mai mult decât atât, creativitatea țărilor participante a fost sporită mai ales prin libertatea acestora de organiza workshop-uri cu diferite subiecte. Astfel, echipa României, cu îndrumarea organizației Scout Society, a elaborat diferite jocuri și proiecte pentru workshop-urile menționate. De asemenea, serile interculturale s-au demonstrat a avea un înalt succes, fiind pline de mâncăruri, băuturi, dansuri și muzică tradiționale.

După fiecare zi de activități, nu au lipsit ședințele între lideri și grupurile de reflecție divizate în funcție de țări, fapt ce a fost mai ales apreciat datorită diseminării feedback-urilor acordate peste zi. Serile au fost pline de distracție între participanți, finalul proiectului marcând și relația strânsă creată de aceștia în timpul săptămânii.

În final, acest proiect s-a desfășurat într-un mod deosebit, succesul acestuia fiind comunicat în continuare. Așadar, mulțumirile se duc către toți organizatorii care au făcut posibilă această experiență, către toți participanții care s-au implicat în aceste activități și către Cipru, o țară minunată în care cu siguranță ne vom întoarce!

SAIL: Sustaining Active Innovative Leaders

Leave a Reply