Mobilitatea lucratorilor de tineret in cadrul proiectului „Solidarity in crisis” a avut loc in Madeira, Portugalia. Evenimentul a fost conceput pentru a face schimb de bune practici si abordari in sprijinirea refugiatilor in ceea ce priveste ocuparea fortei de munca online, antreprenoriatul si integrarea. Punand accentul pe competentele digitale si pe munca non-profit, seminarul a avut ca scop dotarea participantilor cu competentele si metodele necesare pentru a transfera valori fundamentale precum solidaritatea, valorile democratice europene si drepturile omului catre comunitatile locale.

Seminarul a avut ca scop cresterea capacitatii ONG-urilor de a lucra in beneficiul persoanelor cu oportunitati reduse, utilizand competentele TIC. Prin intermediul diferitelor sesiuni de formare si ateliere de lucru, participantii si-au putut dezvolta competentele digitale de lucru, ceea ce ii va ajuta sa faca fata mai bine provocarilor actuale ale societatii si sa creeze un mediu mai modern.

Unul dintre punctele culminante ale mobilitatii a fost oportunitatea oferita participantilor de a-si impartasi cele mai bune practici in ceea ce priveste formarea antreprenoriala si sprijinirea angajarii online. Prin acest schimb de informatii, participantii au putut invata unii de la altii si au putut identifica noi abordari pentru a sprijini persoanele cu oportunitati reduse sa se integreze in comunitatile locale.

In plus, mobilitatea a oferit participantilor o platforma pentru a-si impartasi realizarile si cele mai bune practici in sprijinirea si integrarea refugiatilor. Aceasta lucrul a fost un aspect important al seminarului, deoarece a permis schimbul de idei si cunostinte intre organizatiile si persoanele care lucreaza la initiative similare.

Mobilitatea lucratorilor de tineret din Madeira a fost un succes prin faptul ca a reunit particiticipanti pentru a face schimb de bune practici si abordari in sprijinirea refugiatilor. Prin schimbul de idei si cunostinte, participantii au reusit sa se echipeze cu noi competente si metode pentru a-si servi mai bine comunitatile.

Seminar Solidarity in crisis

Lasă un răspuns