Ideea proiectului este de a creste gradul de constientizare a beneficiilor practicarii unui comportament ecologic in sport pentru toata lumea. Scopul sau este de a promova educatia ecologica legata de sport si sportul intr-un mediu sigur si curat. Principalul obiectiv este informarea despre importanta activitatii fizice pentru sanatate si prelungirea vietii indivizilor. Pe de alta parte, este foarte important sa protejam resursele naturale pentru un mediu curat si conditii bune pentru generatiile viitoare. Acest paralelism se afla in centrul proiectului nostru si pentru a imbunatati capacitatea organizatiilor prin cooperarea la nivel international.

Este vorba de promovarea sportului si a activitatilor fizice care nu doar contribuie la o mai buna sanatate, ci au si un impact pozitiv asupra mediului. Pe langa educatia si activitatile sportive si de mediu, un alt obiectiv este acela de a crea o cooperare puternica si o sinergie intre parteneri. Proiectul include schimbul de experiente si elaborarea unor orientari comune pentru evenimente sportive durabile din punct de vedere ecologic.

Evenimentele vor fi organizate intr-o maniera sustenabila din punct de vedere ecologic, inclusiv prin colectarea si reciclarea dozelor goale de sucuri si apa si a capacelor aruncate in mediul inconjurator. O alta componenta a proiectului nostru este colectarea celor mai bune practici de la evenimentele sportive, care vor fi publicate intr-o brosura. Vor fi elaborate cele mai bune practici pentru promovarea unui stil de viata activ, in conformitate cu recomandarile ecologice pentru organizatorii de evenimente sportive si cluburi sportive. Aceasta va include 3 evenimente sportive selectate, deoarece dorim sa aratam actiunile posibile nu numai in domeniul reciclarii, ci si pentru a reduce impactul negativ asupra mediului al evenimentelor sportive organizate.

Proiectul este cofinantat de Uniunea Europeana.

Parteneri:

Sorgun Genclik Dernegi

Elliniko Somateio Dynamikou Triathlou

Vere Montis

Sens

Lasă un răspuns