
Proiectul SHINE4Youth a fost un schimb de tineri care a avut ca scop cresterea gradului de constientizare in randul tinerilor cu privire la impactul industriei alimentare asupra mediului si a sanatatii noastre. Proiectul s-a axat pe discutarea importantei alegerii unor alimente care au un impact mai redus asupra mediului si care contribuie la o sanatate mai buna. Proiectul a urmarit, de asemenea, sa promoveze in randul tinerilor cultura de a-si gati singuri mancarea si sa ii incurajeze sa aiba un stil de viata sanatos, facand alegeri bine informate si constiente.
Proiectul a fost conceput pentru a crea un spatiu sigur in care tinerii sa poata reflecta asupra stereotipurilor sociale si sa discute despre termenii fundamentali de „sanatate” si „sustenabilitate” folosind metode educationale non-formale. Schimbul de tineri i-a imputernicit pe tineri sa actioneze la nivel local, dezvoltandu-si abilitatile in domeniul educatiei intre tineri si cunostintele in domeniul sustenabilitatii, astfel incat acestia sa poata fi promotori activi ai schimbarii in tara lor.
Unul dintre principalele obiective ale proiectului a fost dezvoltarea abilitatilor, cunostintelor, atitudinilor si comportamentelor tinerilor in directia unui consum si a unor alegeri mai constiente. Prin intermediul proiectului, participantii au reusit sa inteleaga mai bine impactul pe care il au asupra mediului, care este, de asemenea, legat direct de sanatatea si bunastarea lor.
Pe scurt, proiectul SHINE4Youth a fost un schimb de tineri de succes care a avut ca scop sensibilizarea tinerilor cu privire la impactul industriei alimentare asupra mediului si a sanatatii noastre.





