Schimbul de tineri din cadrul proiectul „Something about yourself” a avut loc in perioada 11-19 Septembrie si a fost implementat de organizatia TwoplusTwo.

Proiectul a fost destinat sa ofere un spatiu sigur pentru tineri de a se detasa de un stil de viata haotic, de sunetul constant al telefoanelor, de a scapa de ceea ce nu este benefic pentru propria crestere, dezvoltare si de a se concentra pe cine sunt cu adevarat si ceea ce isi doresc in viata.

Obiectivele proiectului au fost:

de a incuraja tinerii sa fie proactivi în timp ce contempleaza la viata si viitorul lor

de a se concentra pe potentialul nedescoperit si capacitatea creativa

de a incuraja obiceiurile si rutina pozitiva din timpul zilei

de a dezvolta o mentalitate antreprenoriala si a explora economia in mod creativ

In timpul celor 9 zile, participanti de peste 18 ani din Romania, Italia, Portugalia si Lituania au desfasurat activitati in comunitatea orasului Torre del Greco, o localitate in apropiere de Napoli.

Activitatile au fost centrate pe descoperirea sinelui si intelegerea oamenilor de langa tine. Meditatiile, jocurile de colaborare si comunicare de tip non-verbala au fost doar cateva dintre cele care i-au ajutat pe participanti sa-si atinga scopul in acest program.

Studiile arata ca, daca este ridicat nivelul de pozitivitate al cuiva, creierul o sa primeasca un impuls de fericire: inteligenta creste, creativitatea devine mai puternica, nivelul de energie se mareste, productivitatea este mai mare si epuizarea dispare. Prin aceste schimbari, putem inversa formula succesului si putem crea o reactie in lant a succesului si fericirii.

Una dintre activitatile inedite la care au fost implicati participantii a fost un tip de meditare alerta in pasi de dans, intr-o camera cu spatiu limitat. Unul dintre lucrurile de invatat a fost ca un spatiu mic se poate mari considerabil, daca obiectele sunt in miscare si fac loc constant unul altuia. Acest workshop a fost tinut de un expert in aceasta tehnica, venit special din Germania pentru acest proiect.

In timpul lor liber, atent planificat, tinerii au vizitat orasul Napoli (unde au putut manca o pizza la prima pizzerie din lume), au descoperit orasul Pompeii (un loc plin de istorie), au urcat pe Vezuviu (unul din putinii vulcani activi din lume) si au vizitat alte localitati precum Sorrento sau Salerno.

Something about yourself

Lasă un răspuns