In perioada 01.03.2020 – 31.12.2021, Asociatia Scout Society implementeaza proiectul  “Speak your mind”, finantat de Uniunea Europeana prin intermediul programului Erasmus+.

Proiectul se desfasoara in parteneriat cu organizatii din Cehia (LUBLA), Italia (Vedogiovane Società Cooperativa Sociale), Polonia (Centrum Wspolpracy Europejskiej “Mlodzi Europejczycy”) si Grecia (Dream Team). 

Activitatea principala a proiectului este un schimb de tineri, care va fi organizat in perioada  03-10.09.2021 in judetul Gorj. 

Prin intermediul activitatilor, proiectul isi propune sa atinga urmatoarele obiective: 

-dezvoltarea competentelor de comunicare a 50 de tineri din Cehia, Polonia, Grecia, Italia si Romania prin utilizarea in cadrul atelierelor de lucru a diferitor metode de educatie non-formala; 

-constientizarea beneficiilor comunicarii de catre participanti, precum si modul in care acestia pot valorifica aceasta competenta atat personal, cat si profesional;

-promovarea valorilor: diversitate, incluziune sociala si multiculturalism folosind metode non-formale:

-cresterea stimei de sine a participantilor prin incurajarea acestora sa se exprime si sa o aprecieze mai mult, dar si sa invete sa se dezvolte intr-un mod corect si benefic.

In cadrul activitatii vor fi organizate o serie de ateliere de lucru, exercitii practice si interactive care vor avea ca scop rezolvarea problemelor ce tin de teama de a vorbi in public si frica de exprimare in fata unor grupuri mai mari. Participantii vor constientiza de ce comunicarea este cheia in orice interactiune sociala si de ce trebuie sa isi depaseasca aceasta teama. Fiecare participant va avea oportunitatea sa isi exprime ideile, abordand probleme importante din comunitate. Astfel, proiectul contribuie la dezvoltarea abilitatilor de a vorbi in public dar si la cresterea nivelului de acceptare sociala.

Prin intermediul atelierelor de lucru participantii isi vor dezvolta o serie de competente, abilitati si aptitudini. Printre acestea vor fi: competentele lingvistice cand participantii isi vor imbunatati abilitatile de exprimare in limba engleza, abilitatea de a lucra in echipa prin participarea la dezbateri, isi vor dezvolta abilitatea de a vorbi in public prin implicarea la ateliere de public speaking, vor descoperi valoarea diversitatii si a incluziunii sociale prin dezbaterea problemelor sociale de actualitate din diferite domenii. Tinerii isi vor mai dezvolta spiritul civic, creativitatea dar si o atitudine toleranta fata de persoanele de alta cultura si vor pune accent pe identitatea culturala.

Speak your mind

Leave a Reply