Sports in a Union of Equality (SPEAK) are ca scop combaterea homofobiei si a discriminarii bazate pe orientarea sexuala si identitatea de gen in domeniul sportului. Scopul principal al proiectului este de a promova valorile libertatii promovate de UE prin programul sau Erasmus+ si de a eradica stigmatizarea comunitatii LGTBIQ in domeniul sportului. In plus, proiectul SPEAK va permite consortiului sa extinda setul de abilitati, strategii si instrumente de care dispune prin schimbul de bune practici si metodologii.

Viziunea acestui proiect este de a ajuta la crearea unui loc in care toata lumea sa se simta bine-venita si in siguranta, sa joace si sa se bucure de sport fara teama de discriminare. Consideram acest proiect un prim pas catre o strategie pe termen lung pentru a reduce homofobia si transfobia in activitatile sportive europene si pentru a face din sport un loc incluziv si sigur pentru toti participantii. In ultimii ani, persoanele LGBTIQ din acest sport au devenit mai vizibile, totusi multi raman inca ascunsi, mai ales in sportul profesionist. Cu toate acestea, lipsa de constientizare si intelegere continua sa existe in sporturile de masa. Proiectul promoveaza libertatea personala si valorile Uniunii Europene de convietuire, constientizare si acceptare a diversitatii si fraternitate, indiferent de identitatea sau preferintele sexuale.

Obiectivele proiectului sunt:

Promovarea sportului ca instrument de prevenire a discriminarii, agresiunii si infractiunilor motivate de ura bazate pe orientarea sexuala si/sau identitatea de gen. Cel putin 35 de evenimente sportive prietenoase LGBTIQ vor fi organizate in tarile participante, vizand cel putin 1000 de persoane.
Promovarea libertatii personale si a valorilor Uniunii Europene de convietuire, constientizare si acceptare a diversitatii si fraternitatii, indiferent de identitatea sau preferintele sexuale.

Crearea unei retele europene de cluburi si organizatii sportive care sunt prietenoase cu LGBTIQ. Ne propunem sa includem cel putin 50 de organizatii sportive si cluburi sportive din Europa de Sud-Est (inclusiv tarile participante) unde sportivii si persoanele LGBTIQ se confrunta cu cele mai multe dificultati.

Partenerii proiectului sunt:

Hellas for us Grecia

Mindspin Cipru

Kargenc Turcia

CNBA Serbia

Darko Team Bulgaria

FC Ethnikos Grecia

Speak

Lasă un răspuns