Sport Sense | Intalnire de lansare | Erasmus + Sport

In cadrul acestei întalniri, reprezentanti ai celor 5 tari partenere s-au intalnit pentru a da startul proiectului „Sport Sense”.

Principalele scopuri ale intalnirii au fost:

intelegerea contextul unui proiect;

stabilirea sarcilor de lucru;

crearea unei intelegeri comune a responsabilitatilor;

punerea de comun acord asupra modului de lucru in echipa, eficient, pe parcursul intregului proiect;

stabilirea asteptarile si tonul pentru restul proiectului.

Organizatii partenere:

WYŻSZA SZKOŁA BIZNESU I NAUK O ZDROWIU (WSBINOZ) -Polonia-

Azot Mountain Sports Club -Macedonia de Nord-

Budapest Association for International Sports (BAIS) – Ungaria-

Parteneri participanti: Todorche Gjorgiev, Toshe Petrov-in persoana, Iulia Golea, Alexandra Sfirlogea-in persoana, Eddy Hilitanu -online, Joanna Komorek, Agnieszka Kubiak-online, Borbala Takacs, Amine Mseddi-parțial online, partial in persoana

Ce s-a discutat:

Vizita de studiu

In timpul acestei vizite de studiu, participantii vor invata cum sa lucreze cu persoane cu deficiente de vedere, metode de reducere a riscurilor atunci cand lucreaza cu ei. In plus fata de subiectele de lucru in general cu grupul tinta, participantii vor afla, de asemenea, ce evenimente sportive si sporturi sunt adaptate persoanelor cu deficiente de vedere, cum ar trebui sa fie instruiti, care sunt regulile speciale, ce conditii speciale trebuie indeplinite pentru astfel de evenimente.

Vizita de studiu va avea loc la Budapesta, va dura 4 zile (2 zile pentru activitati + 2 zile pentru calatorie).

Training course

Acesta este punctul de legatura intre vizita de studiu in care cei 3 lucratori de tineret din fiecare organizatie au obtinut informatii despre cum sa lucreze cu persoane cu deficiente de vedere. In timpul actvitatilor, vom pune impreuna informatiile pe care lucratorii de tineret le-au dobandit in cadrul întalnirii anterioare si vom defini un proces de lucru prin care oricine, cu sau fara experienta de a lucra cu grupul tinta, ar putea implementa un eveniment sportiv in cadrul comunitatii lor .

Training couse-ul va avea loc in Romania si va dura 5 zile (3 zile pentru activitati + 2 zile pentru calatorie).

Pentru aceasta activitate, fiecare organizatie va trimite 8 lucratori de tineret, inclusiv cel putin 1 care a participat la vizita de studiu; varsta participantilor este de +18.

Activitati locale

Fiecare organizatie va implementa, la nivel local, un eveniment sportiv in care va implica persoane cu deficiente de vedere, persoane cu vedere partiala si nevazatoare, precum si persoanele fara probleme de interactiune prin sport. Participantii (minimum 20) la acest eveniment trebuie sa provina din comunitatea locala. In timpul acestui eveniment, participantii vor juca Goalball si un alt sport adaptat.

Fiecare partener va organiza in perioada urmatoare activitatile locale in conformitate cu restrictiile Covid.

Ghid

Toti partenerii vor lucra pentru a dezvolta rezultatul ghidului de proiect si versiunea audio a acestuia.

Ghidul va fi o carte care are rolul de a informa si inspira. Prin carte, vrem sa oferim cititorilor o metoda prin care acestia sa poata învata din experienta noastra si sa se adapteze. Cartea va contine informatii despre proiect, metode de lucru cu nevazatorii, activitati sportive care pot fi adaptate persoanelor cu deficiente de vedere, cum pot fi adaptate aceste activitati, ce materiale sunt necesare, care sunt regulile jocului. Intr-un rezumat general, cartea va fi un ghid complet pentru cititor si il va ghida pe acest pas cu pas cum sa planifice si sa implementeze un eveniment sportiv pentru persoanele cu deficiente de vedere.

Diseminare

Fiecare partener trebuie sa promoveze proiectul si activitatile folosind toate canalele disponibile – pagina Facebook, site-ul web, YouTube, mass-media etc.

Sport Sense

Lasă un răspuns