În perioada 01.01-31.12.19 Asociația Scout Society implementează proiectul “Sport4all”, co-finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+ Sport.
Sport4all va implica 5 organizații din diferite țări din Europa: Odred izdivaca Posejdon din Croația, CSOD din Slovenia, Champions Factory din Bulgaria, Ayuntamiento de Maracena din Spania și Asociația Scout Society din România.
Acest proiect a fost conceput cu scopul de a încuraja incluziunea socială în comunitățile locale unde organizațiile partenere își desfășoară activitatea – prin organizarea a diferitor activități sportive.
Obiectivele principale ale proiectului sunt: încurajarea egalității în sport între persoanele care provin din medii diferite, promovarea egalității de gen și de șanse pentru toți pe o perioadă de 12 luni în cele 5 țări; încurajarea comunicării active între persoanele care provin din medii diferite, contribuind astfel la prevenirea excluziunii sociale și a radicalizării în rândul a 1000 de persoane din cele 5 comunități locale; promovarea sporturilor tradiționale europene în România, Slovenia, Croația, Bulgaria și
Spania.
Astfel, în perioada următoare în Târgu-Jiu, dar și în Zrece, Sofia, Split și Maracena vor avea loc o serie de activități sportive. În primă fază, în luna mai, la Târgu-Jiu va avea loc conferința de lansare a proiectului, iar în luna iunie va fi organizat un training, avand ca scop promovarea sportului
și beneficiile acestuia în comunitățile locale. Câte 5 participanți din fiecare țară vor fi pregătiți pentru
a dezvolta un program sportiv eficient în cadrul proiectului, punându-se accent pe beneficiile sportului asupra sănătății și societății în general. Ulterior, în fiecare comunitate locală vor fi organizate timp de 3 zile competiții sportive unde vor fi practicate 3 sporturi diferite dintre care unul tradițional specific fiecărei comunități.
De asemenea, la Târgu-Jiu, în perioada 21-23 septembrie se va desfășura o competiție europeană unde vor fi implicate peste 300 de persoane. În cadrul acestei activități vor fi susținute și promovate competițiile sportive europene într-un mediu multicultural. Participanții vor putea să participe la un maraton, curse cu biciclete dar si să practice sportul tradițional, oina.
Vă așteptăm în număr cât mai mare să fiți alături de noi pentru a promova împreună sportul încurajând astfel incluziunea socială!

Sport4all

Leave a Reply