Asociația Scout Society din Târgu-Jiu, a implementat în calitate de partener, o serie de proiecte sportive, iar acum, odată cu finalizarea acestora, încep să se contureze rezultatele datorită activităților desfășurate pe parcursul implementării proiectelor.

Unul dintre proiectele finalizate este Football for all ce a fost implementat în perioada 01 aprilie 2022 – 31.12.2023, care a implicat colaborarea și consolidarea rețelelor locale și internaționale, care sunt ONG-uri, organizații sportive și alte organizații. Proiectul a promovat incluziunea socială, solidaritatea, stilul de viață sănătos și activitatea fizică la nivel local și internațional. În cele 18 luni ale proiectului, organizațiile partenere au oferit în fiecare lună activități gratuite de fotbal care a implicat și responsabilizat tinerii din localitate.

Partenerii proiectului alături de România au fost din UNITED SOCIETIES OF BALKANS – Grecia, AMATEUR MINI FOOTBALL LEAGUE – Bulgaria, SLOVAK SPORT ORGANISATIO –  Slovacia, Amaita Intercultura – Italia și MOVE TO BE YOU – Austria.

Un alt proiect finalizat este Green Sport and Outdoor Activities for Environmental Awareness implementat în perioada 31 mai 2022 – 30 noiembrie 2023, a avut ca scop să încurajeze schimbul de cunoștințe și de bune practici care prezintă impactul sporturilor ecologice și al activităților în aer liber. Este vorba de cultivarea legăturii dintre promovarea unui stil de viață sănătos și incluziv, în timp ce se lucrează activ pentru un mediu mai sănătos.

Partenerii acestui proiect alături de Asociația Scout Society sunt TDM, Active Zone Outdoor, Conexao Joven.

Sens este un alt proiect implementat de către Asociația Scout Society în perioada 01 noiembrie 2022 – 31 octombrie 2023, ce a avut ca scop promovarea educației ecologice legată de sport și de a organiza activități fizice într-un mediu sigur și curat. Prin acest proiect am arătat că activitatea fizică nu numai că menține sănătatea, dar și protejează resursele naturale pentru generațiile viitoare. 

Au fost organizate o serie de activități locale. Una dintre activitățile locale pe care le-am organizat a fost o cursă cu obstacole folosind materiale reciclabile. Prin intermediul acestei activități, am putut descoperi posibilitățile creative ale reciclării.

Partenerii proiectului sunt SORGED – Turcia (coordonator), ELLINIKO SOMATEIO DYNAMIKOU TRIATHLOU – Grecia, FUNDACJA WSPIERANIA ROZWOJU MEDEINA – Polonia.

Ultimul proiect ce a ajuns la final este SPEAK, implementat în perioada 01 iunie 2022 – 31 decembrie 2023. SPEAK este o inițiativă dedicată combaterii homofobiei și discriminării bazate pe orientare sexuală și identitate de gen în lumea sportului. Împreună, ne străduim să promovăm valorile de libertate susținute de programul Erasmus+ al UE și să eradicăm stigmatizarea în cadrul comunității LGBTQ+ din sport.

Partenerii acestui proiect alături de Asociația Scout Society sunt: Hellas for Us – Grecia, KARASU GENCLIK SANAT VE SPOR KULUBUDERNEGI – Turcia, Darko Athletics Team – Bulgaria, MindSpin – Cipru, KOSARKASKI SAVEZ GRADA NISA – Cipru,  F.C. ETHNIKOS KOZANI – Grecia.

Asociația Scout Society din Târgu-Jiu, acordă o atenție deosebită promovării și practicării sportului în diverse forme. În acest sens, vă invităm să vă alăturați activităților sportive (și nu numai) care urmează să fie organizate și în cadrul altor proiecte.

Proiecte co-finanțate de Uniunea Europeană.

Proiectele sportive implementate de Asociația Scout Society au ajuns la final!

Lasă un răspuns