Schimbul de tineri Take Action Today! a fost organizat de Synergia Braga si a avut ca subiect principal Obiectivele de dezvoltare durabila.

Obiectivele de dezvoltare durabila sunt un plan global adoptat la Summitul Natiunilor Unite din septembrie 2015, constand in 17 obiective care urmeaza sa fie atinse pana in 2030 mondial.

Prima zi de proiect a fost dedicata cunoasterii mai bine, cunoasterii obiectivelor proiectelor si principalelor activitati pe care le-au desfasurat in zilele urmatoare! Ne-am impartasit asteptarile, temerile si contributiile noastre.

In a doua parte a zilei au aflat mai multe despre Erasmus+ si Youthpass si apoi au mers sa descoperim cele mai importante monumente din Braga!

In a doua zi, au inceput sa lucreze la rezultatele finale, care a fost o campanie de constientizare, care continea infografice, videoclipuri si postari pe retelele sociale.

Dupa-amiaza a fost dedicata interculturalitatii si prezentarilor de mancare traditionala, bauturi, obiceiuri, repere si personalitati importante!

In a treia zi, am invatat ce putem face pentru a fi mai sustenabil chiar si de pe canapea și am lansat provocarea de a deveni cetateni mai sustenabili, folosind aplicatia – Aworld!

In a patra zi, am vizionat scurtmetraje legate de constientizarea ODD-urilor si am analizat mesajul central al acestora si eficacitatea metodelor de comunicare utilizate.

In timpul dupa-amiezii ne-am creat propriile povesti sustenabile, folosind imagini si interogatoriul dintre ODD. De asemenea, participantii au inceput sa-si inregistreze videoclipurile pentru campania de constientizare!

Tarile participante la proiect au fost: Romania, Portugalia, Spania, Italia, Cehia, Slovacia.

Take action today!

Lasă un răspuns